diumenge, 9 de juny del 2019

El museu Europeu d'art modern


Entrada al museu
Palau Gomis
Bon dia amic, fa pocs dies et parlava de roses, recordes, bé doncs, avui m’agradaria parlar de pintura, sí, sí, no facis aquesta cara perquè no va del que penses.

Potser no coneixes el Museu Europeu d’Art Modern?


És lògic, tu no vols moure’t d’aquest parc i bé, no em sembla pas malament. Si tu ets feliç aquí, jo també, així puc venir a fer la la xerrada una estoneta amb tu

Una Sala del museu
Bé, però jo volia parlar-te d’una cosa especial, i la veritat és que no sé per què ho és. Al Museu que t’he dit abans, a sí, està al carrer Barra de Ferro, sí, davant mateix del museu Picasso,  el passat dia 30 de maig van inaugurar una exposició de pintura i escultura. És clar!, això no té res d’especial en un museu, però allò que és rellevant, a part del contingut magnífic de les obres, és que han habilitat una sala on hi ha posat un rètol que diu Sala LGBTI

Cartell de la sala LGBTI
Això mateix, per què?, pregunto jo també, pot ser que hagi estat una petició dels autors? Pot ser una deferència, pel contingut, de la direcció del Museu? Sigui com sigui no em semblen bé aquestes coses, si la pintura és bona, que més dona com sigui la persona que l’ha creat. Mira, per entendre-ho una mica més,  te’n definiré un, on al costat si pot llegir: Atto di bullismo a Giovanni (2017) Óleo sobre lienzo. L’escena central d’aquest quadre ens mostra LGTBIfobia conductual, en la que hi ha hagut una agressió física a una persona jove...

Per tot el que t’he dit, ja tel pots imaginar, oi?, no he fet cap fotografia per allò de les normes del dret a la imatge, etc., però està molt ben fet.

En aquest museu també si fan concerts
de música moderna
amb diferents formats
Veuràs, el que jo volia era preguntar-te si creus que és necessari posar etiquetes a les persones, per exemple quan parlem un determinat fet, citem el nom dels implicats, però si entre aquests hi ha una persona d’una altra raça, sempre fem una diferència anomenant-lo pel color. Doncs aquestes maneres de fer, no m’agraden, que no, no hi estic d’acord i reivindico des d’aquest parc igualtat per a tothom.

Una escultura moderna
Què? No t’ha agradat això que he dit?, per a mi, el rètol del Museu és el mateix.

És que a tu et sembla bé quan algú diu: que hi fa sempre al parc aquest vell?, doncs, a mi no, poden dir persona gran, o aquest senyor gran..., I ara, només faltaria.


Saps què?, ja tornaré un altre dia

Carme AFOPA 

Nota
Totes les fotos estan tretes de la WEB del museu


2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola maca. Tens rao, les personas son grans o molt grans, vell es un moble o trasto. Quan miras un quadre o qualsevol obre, has de pensar, esta be, o no, si pogues ho compraria o no,
el resultat del'obra es lo que val, no quí la fet. Pot ser home, dona, bisexual, blanc o
negre. Normalment tots neixem, mangem, ..... , morim i acabem al metix forat. I no es del
teu gust,no hi vagis, no llegeixis, pero respecta. Soc molt pesada, sempre dic que des
que som infants ens han de ensenyar que sen diferentes tots som iguals. Avui dia en tots
els paisos i viu gent de diferentes creences, colors i diferentes orientacions
sexuals. El que importa que siguin bones persones, säpiguen conviure i tractin a la gent
com ells volen ser trectats.
Una abraçada a tot l'Equip.
Dolors

Miquel M. ha dit...

Trobo molt encertat que la Carme ens recomani que, en lloc de fer vida sedentària en algun parc, anem a visitar el nou Museu Europeu d'Art Modern. L'activitat és font de salut i la cultura no ocupa lloc.
També totalment d'acord en que cal suprimir els qualificatius insultants, com el de "vell", si bé considero que el nom de la sala LGTBI pot ser simplement descriptiu, com ho és el fet d'anomenar rosses o morenes a les noies que tenen el cabell d'aquest color. El que ens cal és acollir sempre a totes les persones amb cordialitat i acceptar-les tal com són. Sense deixar d'anar a visitar museus, com fa la Carme.