dissabte, 1 d’octubre de 2011

TMB. "Ens mou la gent gran"

Taula de la Presidència

Ahir, dia 30 de setembre, TMB de Barcelona va presentar el projecta “Ens mou la Gent Gran”.
L’acte el va obrir el Sr. Dídac Pestaña, Vicepresident executiu de TMB, i ens va dir que aquest projecte, fruit del treball conjunt amb el Consell Assessor de la Gent Gran  i dintre del projecte “Barcelona, Ciutat amiga de la Gent gran” està dirigit a les persones grans, i consta de dos tallers: un que parla del METRO i l’altre del BUS. El seu objectiu és presentar els problemes que aquest mitjans de transport ens creen a las persones grans, i juntament amb nosaltres, mirar de corregir-los
El Sr. Pestaña va oferir fer aquest tallers als Districtes, Casals o Entitat que hi estiguin interessats. Per veure el projecte, fer click AQUÍ
La Sra. Maty Luz Eixarch, Vicepresidenta Associativa del Consell de la Gent Gran, va donar la benvinguda a la Sra. Mª Assumpció Roset, ´Comissionada de l’Alcalde per la Gent Gran"  en la seva primera presentació en públic des del seu nomenament, i va agrair que s’hagués escollit ahir, divendres, per fer-ne la presentació, ja que avui, dissabte, és el dia Internacional de les Persones Grans
La Sra. Artazcoz rn la seva intervenció
La Sra. Lucia Artazcoz, directora de l’Institut de Serveis a la Comunitat de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, ens va parlar del “Envelliment actiu i mobilitat”, que és un complement del tema “Barcelona, Ciutat amiga de les persones grans”
La Sra. Comissionada del Alcalde va tancar l’acte donant gràcies als que havien parlat abans, i agraint l’afecte cap a ella en la seu primer contacta públic amb la gent gran. Entre les coses que va dir, ressaltaré “Que és mestre i que ha treballat en el món de l’alimentació de les persones grans i que això es notarà en l’exercici del seu càrrec”
Feta aquesta ressenya del acte, val la pena afegir quelcom de collita pròpia
  1. Un grup de components del Consell vàrem intervenir en la preparació d’aquest acte que ens va permetre, tot reconeixent la feina feta, exposar els nostres problemes, alguns coneguts i demanats en altres trobades amb TMB, i altres nous. En síntesi, un preàmbul del que seran els tallers
  2. Felicitar al Sr. Armengol, de TMB, per la seva entrevista a l’espai que Ràdio Estel ens dedica cada diumenge al volt de les 0.40 a la Persones Grans en el seu programa de Matinada. Ho va fer diumenge passat, dia 25. Per escoltar-lo fer click AQUÍ. Entrar per "escolta'ns"
  3. Dia Internacional de la Gent Gran. És curiós que La Vanguardia no en parli en lloc i en canvi publiqui un anunci a pàgina sencera (la 15) sobre “Dia Europeu del Disseny”
  4. A la Web del Consell, apartat Agenda, publica l’anunci del acte que estem comentant. Ahir estava actiu, Avui, que l’acte ja s’ha celebrat, No està activat. És millor això que no mantenir l’anunci d’un acte passat. Per contra, no hi he trobat cap referència al acte en si. 
Joan

1 comentari:

Miquel ha dit...

És molt interessant que se'ns informi, a les persones grans, el més extensament possible, de la millor manera d'usar els transports públics amb seguretat. Espero i desitjo que aquests Tallers que s'anuncien, facin aquest bon servei.
Referent al fet de que La Vanguardia no fes cap comentari al Dia de la Gent Gran, i si en canvi, al Dia Europeu del Disseny, ens podria fer pensar, en clau irònica, que a les persones grans se'ns identifica amb un moble de disseny, el qual a vegades fa molt de goig però té poca utilitat pràctica. Cal confiar que no sigui aquest el concepte que mereixem a La Vanguardia.