diumenge, 1 de juliol del 2012

Comunicación entre personas

Porqué cuesta tanto conseguir una buena comunicación entre personas?. Será porque no nos ponemos en el lugar del otro?. Según decía John Fitzgerald Kennedy, “ Si no podemos poner fin a nuestras diferencias, contribuyamos a que el mundo sea un lugar apto para ellas”.
Estamos muy acostumbrados a criticar, reprochar y censurar continuamente a los demás, creyendo que nosotros tenemos la verdad absoluta, sin darnos cuenta que la otra persona lo que necesita es que se le quiera, que se le acepte y ello a pesar de sus diferencias de criterio.
Cada uno de nosotros tiene una forma diferente de conseguir que se le comprenda porque somos singulares en nuestra manera de ser, tendríamos que ser flexibles e intentar comprender los motivos y razones que tienen las otras personas para actuar de la manera que lo hacen.
La mayoría de nosotros nos sentimos heridos ante las críticas de los demás. Al no estar muy seguros de nosotros mismos, es cuando se establece la batalla dialéctica dado que cada persona tiene una forma de ver la vida muy distinta a la que tiene la otra.
Los seres humanos tenemos la suerte de saber aceptar puntos de vista diferentes, por lo que debemos hacer un esfuerzo para conseguir un conocimiento mutuo y así juzgar de una manera objetiva.
El entendimiento entre los seres humanos es complicado, pero cuanto más se conoce a la otra persona, es cuando surge la confianza y así es como se desbloquea la situación, por muy complicada y difícil que sea. No hay que bloquear la salida.
Si se tiene confianza, nuestra actitud  será positiva i determinante para cambiar el rumbo de la cosas y de las situaciones y así conseguir una buena comunicación.
Será ésta la solución a la pregunta que nos habíamos planteado al principio?
Mary Luz

3 comentaris:

Miquel ha dit...

La confiança, com opina la Mary Luz, és una gran virtut que ens permet expressar-nos amb sinceritat, però potser no garanteix del tot una fluidesa de comunicacions, ni evita el perill de no ofendre als altres: massa sinceritat pot ser perillosa.
Potser el que cal demanar és empatia, aquesta paraula nova que descriu la capacitat de detectar i compartir sentiments, i que permet, per tant, una millor comprensió dels altres. Tenint en compte, però, que comprendre les raons dels altres no vol pas dir necessàriament estar-hi d'acord. Tampoc no estem sempre d'acord amb els nostres amics, però els comprenem i els acceptem tal com són.
Com deia en Gandhi, "moltes discussions s'acabarien si ens posessim en les sabates dels altres", si miressim d'entendre el seu punt de vista. I com ens recomana la Mary Luz, sense creure'ns mai que estem en possessió de la veritat absoluta.

Josep Maria ha dit...

Per relacionar-nos amb els nostres semblants és evident que el mitja més adient i important és la comunicació, ara bé, per comunicar-nos-hi és del tot necessari que abans aprenguem a escoltar, ja que sense aquesta premissa és difícil que la comunicació doni resultats efectius i que arribem a convèncer als altres de les diferències que ens separen.

Joan ha dit...

La comunicació entre persones és complicada. Hi ha ocasions en que una parla i l’altre escolta, millor dit, no el deixant parlar, o bé parlem els dos a la vegada i el que fem són dos monòleg. De conversa, poca

A mida que acumulem anys i l’orella es fa més dura, a sobra ens costa entendre el que ens diuen, i aleshores si que de diàleg, RES. Inclús fem riure.

Ara, en serio, la teva proposta pot ajudar a resoldre el problema

Joan