diumenge, 14 d’abril de 2013

Dona gran i esport
Piscina del Club Natació Barcelona
Sóc la Roser Ponsati treballadora social jubilada, mare de set fills, esportista des del 8 anys com a nedadora, i altres esports com esquí, muntanya o vela. Sóc membre del Consell de la dona del districte Sarrià Sant Gervasi i també del grup DONES FEM. A nivell social sóc la presidenta de l’equip 65 “assistents socials jubilats”.

Del 7 al 10 de febrer d’engany, Barcelona va ser la seu dels XIX Campionats de Natació Màsters de Espanya a la piscina olímpica del Club Natació Barcelona, el meu club de sempre, i que hi nedo i competeixo des del 1939. 
Rebent un premi
En aquest campionat hi varen participar 1.100 nedadores i nedadors tots sèniors d’arreu d’Espanya, França i Itàlia. Les proves d’aquests campionats es fan o bé individualment als quatre estils i a diferents distàncies (50 metres, 100 metres,  200 metres i 400 metres) o bé col·lectivament amb relleus de 4 persones. Les categories s’estableixen a partir de 25 anys (pre-mastres) cada 5 anys una categoria diferent, fins la darrera de +85, tant en dones com homes.
Particularment en aquest Campionat, als relleus també hi ha les categories per anys sumats, que pot barrejar diferents persones de diferents edats. Per exemple hi ha la categoria de 4x50 lliures  +320, que son els anys que han de sumar com a mínim els quatre participants al relleu. Aquesta va ser una de les proves en la que vaig participar jo, que em varen comptar els meus 83 anys  juntament  amb la Anna Perez (80 anys), Montse Mecho (79 anys) i  Paquita Romeu (78). Amb aquesta participación vàrem aconseguir el Campionat, vàrem establir nou Rècord d’Espanya.

Les quatre guanaydores
A la foto us mostro les quatre campiones amb el president del Club Natació Barcelona
Individualment vaig nedar els 50 metres esquena, i vaig aconseguir el primer lloc a  la meva categoria de +80.


Aquesta soc jo, nedant
Com podeu veure, als meus 82 anys, encara segueixo en actiu nedant al meu nivell, participant en diferents campionats. Aquest mes de maig  participaré als Màsters de Catalunya a la Piscina de Sant Andreu i més endavant, al meu Club, el  Natació Barcelona, organitzarem el Nedador Complet Màster.
Com a únic consell, us diria que participar com a mínim en alguna activitat esportiva ja sigui natació, petites caminades... És bo per totes les edats.
Fins aviat, Roser Ponsati

5 comentaris:

Jubilats i Pensionistes USOC ha dit...

Enhorabona i felicitats Roser, pel rècord d'Espanya i per l'exemple que dónes a tots. Una abraçada i que segueixis per molts anys animant-nos a tots a fer esport.

Ramiro Lozano
Jubilats-USOC

Miquel ha dit...

L'activitat de la Roser Ponsati és un magnífic i admirable exemple, que a tots ens caldria seguir. Lamentablement, en el meu cas, les meves escases qualitats natatòries no em permeten imitar-lo, ni de bon tros, i l'únic punt de contacte que hi puc tenir, és el 1930, la data del nostre naixement. I que sigui per molts anys!

Josep Maria ha dit...

Qui va dir que les dones eren el sexe dèbil? La Roser ens demostra que la força de voluntat i la perseverança està molt arrelada en les dones, i fan activitats que els homes sols ens les mirem de lluny.

carme ha dit...

Gran nedadora, luitadora, activa pero sobretot una gran persona. Gràcies Roser

Trullas ha dit...

Espero que el teu article animi a alguna persona gran a fer esport, però amb noderació
Trulàs