diumenge, 15 de novembre de 2015

Els jocs Florals de les persones grans

La presisdència del acte
Il.ima Sra Regidora i  Sra. Presiedenta d'ACA
Diumenge passat, en el Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona varen tenir lloc els XXXVIII Jocs Florals per poetes i poetesses de més de 65 anys organitzats per ACA, entitat que promou activitats per persones grans de tipus culturals i lúdics, i que enguany ha arribat a la 38ena edició

Vista del Salò de Cròniques
Els Jocs Florals venen de lluny i són certàmens literaris que esdevenen promotors i difusors d’una llengua, en aquest cas, la nostra, i que tenim constància que en el segle XIV, a la ciutat de Tolosa de Llanguedoc, ja se`n venien celebrant. Aquest certàmens també prenen el nom de Jocs de la Gaia Ciència. A la nostre Ciutat van prendre empenta a l’any 1859 per  l'mpuls que el hi van donar Antoni Bofarull i Victor Balaguer i sobre tot van tenir un gran esplendor a principis del segle XX

El President del Jurat i Mantenidor de la festa
en el seu brillant parlament
Contra el que pot semblar que la poesia és cosa de temps passats, la realitat ens demostra que és viva i en aquest any han s’han presentat més de 50 poesies provinents no sols de Barcelona sinó d’altres indrets dels nostre país, que aspiraven als tres guardons més importants, com són La Flor Natural ("L'abraçada", de la poetessa Sra. Goria Gangas), l’Englantina ("Pluja de tardor" del poeta Sr. Raimond Aguiló)  i la Viola ("Gaudis tardorencs" de la poetessa Sra. Imma Fuster). La  guanyadora de la Flor Natural, com és tradicional, va escollir la Reina de la Festa i en va ser la Presidenta literària.
La rapsoda, recitant un poema guanador

L’idea que la poesia és viva també la tenim en aquest propi bloc, ja que l’article anterior a aquest, el nostre amic F. Bou, que de forma inesperada, ens va explicar una excursió utilitzant el vers en lloc de la prosa i un dels comentaris que va tenir, també ho va fer amb el mateix format.

La poetessa guanyadora de la Flor Natural
Si aquests Jocs florals s’han pogut realitzar ho hem d’agrair a la feina feta per l’entitat organitzadora ACA, el Jurat Qualificador, els poetes i poetesses que hi han participat, els rapsodes que recitaren els poemes guanaydors i als col·laboradors, en especial l’Ajuntament de Barcelona que no sols ha cedit el Saló, sinó que la Regidora de Cicle de Vida, Feminisme i LGTBI, Il·lma. Sra, Laura Pérez i Castaño, ha presidit l’acte junt amb la Sra. Teresa Herraiz Pérez de San Roman, Presidenta de l’ACA. 
Els Guardonats amb la Sra. Regidora

Al tancar l’acte, la Sra. Regidora, per la insistència del públic, va recitar un vers que havia preparat i que no s’atrevia davant de la qualitat del versos premiats 

Total: Una festa rodona
Si feu clic AQUÏ,   o a la foto, veureu el vídeo del vers de la Sra. Regidora


Joan
4 comentaris:

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Molt preciós, el vers de la Sra. Regidora, els meus felicitats a tots i totes els participants.
Bona nit i enhorabuea, salutacions.

Miquel M. ha dit...

És una alegria comprovar que, malgrat el materialisme que sovint ens envolta, l'esperit poètic, ple de ideals d'amor i de germanor, és encara ben viu a casa nostra. Ens cal posar il·lusió a la nostra vida, i la poesia, que en paraules de Mn. Cinto Verdaguer "és un ocell del cel que fa sovint volades a la terra", és la que millor ens pot guiar en el nostre camí de servei gratuït i de solidaritat generosa. I felicito cordialment a la Sra. Regidora per la seva col·laboracioó personal en aquesta festa poètica.

Anònim ha dit...

Me hubiese encantado asistir como otros años y escuchar en directo el verso de la Regidora.... pero... no se que ha pasado.

Mary Luz

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Que vídeo més bonic, la poesia és preciosa, salutacions i enhorabona.