diumenge, 31 de gener de 2016

Diàleg, capacitat del ser humà

  
El nostra diàleg NO ha de ser
com aquest
El diàleg no es un tema només d´avui, es un tema de sempre, ja que com essers humans som socials i necessitem relacionar-nos per poder viure. Existeix en un context de negocis, educatius, politics, religiosos o en quansevol aspecte social. El diàleg no és la discusió. Ha de ser un mitjà per forjar un projecte. No és fàcil ja que cal superar moltes dificultats. De vegades ens entestem a fer les coses més difícils i és per falta d´identitat. No s’ha de buscar el propi profit, sinó buscar les millors solucions per al bé comú.

Aquest ballet SÏ que és perfecte
El diàleg no és un ballet perfecte, ni és de vegades una orquesra coordinada, però ha de servir per salvar conflictes i transformar-los en una camí cap a un nou procés.

És descoratjador veure diferències entre opinions i no arribar a un veritable diàleg i aixi construir somnis i il-lusions. Hi ha moltes coses que estan malament, fins i tot són injustes, però veure-les i sentir-les, ajuda a resoldre-les.

És un regal observar la gratitud reflectida en les persones en un treball contextuat, és una felicitat, un goig i no un plaer, que és passatger, ja que són les persones qui custodien el patrimoni del bé comú
 
Parlar i dialogar
No és fer BLA-BLA-BA
Les paraules pronunciades en quansevol esdeveniment, són paraules compromeses, pastades dia a dia i s´han de sacrificar per aquest compromís. En la nostre societat, les persones que tenen càrrecs, des del més ampli fins el més simple, han de tenir la vocació d´ajudar per vetllar que es complexin els ideals. Quan hi ha voluntat de servei és possible crear les condicions per un eficaç diàleg i en aquest sentit existeixen i han existit persones compromeses sense cap tipus d´ego. Altres, per contra, dominades pel seu ego, s´obliden del veritable diàleg i amb atacs mediàtics i sistemàtics falten a la tasca que van oferir, a la veritat, a la honestitat .No importa a quina alçada de la pel-lícula estiguem per veure de qui és la culpa, sinó tractar de resoldre el desgavell per al bé comú. O tot ha estat un engany?
 
"El diàleg és la base per detectar els problemes i donar-hi solució"

 Emiliano


2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Els diàlegs, i les converses en general, quan només es parla del temps, no presenten cap complicació. El problema és quan es tracten temes més problemàtics, familiars, polítics o esportius, i alguns dels interlocutors creuen estar en possesió de la veritat absoluta. Llavors si que la cosa es complica, i molt, perquè s'hi afegeixen impulsos passionals que no tenen res a veure amb la raó. Tant de bo que aquesta invitació al diàleg, que ens proposa l'Emiliano, fos sempre acceptada per tothom.

Joan ha dit...

Estic d'acoed amb el comentari d'en Miquel

En coverses generals, és fàcil dialogar
Quan el tema és delicat, costa molte més

Joan