diumenge, 3 de juliol de 2016

La Participació de la Gent Gran

Escala Principal de la casa Macaya
El Consell de la Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona, ens va convocar al “Forum de les veus de les persones grans” al Palau Macaya.

 A les dues primeres sessions és va treballar sobre la importància que les persones grans participin en totes les activitats que siguin necessàries per aconseguir que els anys que ens resten de vida siguin agradables. I per aconseguir uns bons resultats és imprescindible que les institucions és comprometin a complir aquells acords que ambdues parts han acceptat. Fins ara no s’havia dit i ni tan sols apuntat, que ambdues parts acceptaven complir i portar a terme les resolucions aprovades, amb facultat per part de la gent gran de reclamar la falta de compliment per part de l’Administració.   
Aquí TOTS ens Vàrem sentir
Alcaldes o Alcaldesses
però sobre tot, AMB LA VARA DE MANDO

De les dues primeres sessions n’han donat compte a aquest blog en Joan i en Miquel, avui em toca a mi posar-vos en coneixement la sessió tercera d’aquestes trobades amb un supòsit molt important i digne de tenir en compte:

“Pensem que no hi ha ni administració o govern que promogui polítiques d’envelliment.  Què faríeu per generar aquests espais comuns de participació i compromís social?  Amb qui ho faríeu?

Les contestacions van ser molt diferents però en definitiva, iguals.

Aristòtil
Un dels de la taula nostra, va dir, que ell feria el mateix que varen fer els grecs a l’inici de la seva nació, no tenien govern central, perquè la geogriafia de Grècia és de valls i planures separades per badies i muntanyes que feia difícil fer-ne un sol poble, deia Aristòtil:


 “Que no podia fer-se una ciutat amb deu homes, però tampoc amb cent mil”.

Per això, va continuar, el que faria seria reunir a tota la gent gran de la població i participar de tots els compromisos socials de la comunitat.

L'escola, lloc de formació
Un altre va exposar, que considerava que aquests principis havien de ser ensenyats als infants, perquè el dia de demà ja sabessin que tenen l’obligació de participar i comprometre’s amb la societat, perquè sigui més humana i solidaria.

I el tercer va exposar, que ell reuniria a totes les persones grans de diferents professions per aprofitar tot el bagatge intel·lectual i d’experiència per ser aportat a la societat que la enriquiria i la faria més solidaria.

A l’entorn d’aquestes propostes es varen treure conclusions sobre la participació i compromís social d’aquest Forum de les Veus de les persones grans. Tots els presents per primera vegada des de fa molts anys, varem apreciar que


Sempre i quan no decaigui la força i voluntat del camí que s’ha iniciat, li augurem uns nous canvis positius. 


 Josep Maria V.

1 comentari:

Miquel M. ha dit...

Pels darrers articles publicats en aquest bloc, queda ben clar que la clau del millorament social que tots desitgem, és la participació i la col·laboració. No podem fer com els cargols i tancar-nos dins la nostra closca. Ens cal ser actius i protagonistes de tot el que representi un millorament social. Segur que així aconseguirem els nous valors positius que ens augura en Josep Mª.V.