|
Persones grans fent el camí de la vida Ens acostem al final del camí |
Les
persones grans tenim el privilegi de poder contemplar, girant la vista enrere,
una pila d’anys viscuts en un barrejat caleidoscopi d’alegries i tristeses, amb
dies clars i brillants, i d’altres no tan agradables. Però el cert és que
aquest llarg temps passat ens fa descobrir una indiscutible realitat: que d’aquí
en endavant ens queden menys anys per viure que el que hem tingut fins avui. I això
ens diu que ens cal aprofitar-los.
|
Caramels de Sant Medir |
Ens
passa una mica com aquell infant al que li han regalat una bossa de caramels: se’ls
comença a menjar amb una gran alegria, sense preocupacions, però quan s’adona
que ja no n’hi queden gaires, llavors els comença a paladejar més profundament.
És
molt normal que a nosaltres, amb el temps, ens passi el mateix: que el
paladegem més. I és molt recomanable que així sigui, perquè llavors veiem ben
clar que ja no l’hem de perdre en discussions inútils, ni en converses
insubstancials amb algunes persones que, malgrat la seva edat cronològica,
encara no han madurat prou. Ni tampoc en reunions en les que tothom vol
tenir-hi sempre la raó, on la gent es baralla per futileses i es discuteixen
per càrrecs i honors.
|
Encara que la bossa s'acabi compartim-la amb altres persones |
Quan
no hi ha gaires caramels a la bossa, és preferible viure al costat de persones
molt humanes, que sàpiguen estimar, que sàpiguen riure’s dels seus errors, que
no eludeixin cap de les seves responsabilitats, que parlin en veritat. Es desitjable
viure amb aquella intensitat que l'edat proporciona, sense malgastar cap dels
caramels que encara ens queden, en la certesa de que, si els administrem bé, poden
arribar a ser els millors de la nostra vida, els millors de tots els que hem assaborit
fins avui.
Ens
cal aprofitar la nostra bossa de caramels i compartir-los amb els altres. Acabem
de passar un temps de Nadal en el que ens hem desitjat mútuament alegria,
benestar i optimisme. Ara hem de procurar fer realitat aquests desitjos, amb el
nostre esforç i la nostra col·laboració personal.
Molt
bon any 2017 a tothom, i molt bons caramels.
Miquel
M
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada