diumenge, 20 de setembre de 2020

Drets reconeguts

  

 Carta dels Drets i Deures de la Gent Gran de Catalunya

En la Carta dels Drets i Deures de la Gent Gran de Catalunya, promulgada ja fa més de quinze anys, es va proclamar el dret que tenim totes les persones grans a ser lliures en la nostra presa de decisions, i concretament, el nostre dret a la independència, a la dignitat, a la participació i també a rebre uns serveis socials, sanitaris i jurídics adients.

 


Assessorament jurídic gratuït. Existeix?

També diu ben clarament que les persones que no disposen de mitjans econòmics, tenen dret a ser assessorades i representades de forma gratuïta, quan ho necessitin.

 


La majoria de les persones grans amb problemes els costa molt

trobar qui els pot ajudar

Aquest dret a un bon assessorament jurídic, no hauria de quedar només en un simple enunciat programàtic, sinó que caldria posar-lo a la pràctica, de manera que totes les persones grans tinguéssim realment la possibilitat de consultar els nostres problemes en algun organisme públic que ens assessorés degudament i que, en cas necessari, assumís la defensa dels nostres interessos.

 


Quan parlem de Bancs, no parlem d'aquets Bancs

Actualment hi ha moltes persones d’edat avançada que es troben indefenses davant dels excessos bancaris i de l’especulació ferotge, sense saber on recórrer. Moltes d’elles han perdut els seus estalvis i d’altres es veuen amenaçades amb el desnonament i sofreixen múltiples amenaces i coaccions per obligar-les a deixar el seu pis, sense que sàpiguen on dirigir-se per trobar el consell i l'ajuda que necessiten.

 

                   

Quan parlem de Voltors, no ens referim aquests ocells que fan por, sinó els que volen comprar-nos la nostra casa a canvi d'un grapat de "calderilla" 

La proliferació d'empreses immobiliàries de molts pocs escrúpols, les anomenades "fons voltor", fan el problema encara més greu i urgent. Cal trobar una ràpida solució al problema de l'habitatge. No podem acceptar que la Plaça de les Glòries catalanes es converteixi en un improvisat campament de insalubles i misèrrimes vivendes. 


Si la teva casa és de lloguer i posar ascensor és difícil,
Vigila. Que no intentin fer-lo passar pel teu menjador
No és una bajanada. És un fot real 

Si bé la citada Carta dels Drets i Deures de la Gent Gran indica ben clarament que totes les persones grans tenim dret a un bon assessorament i a una bona defensa jurídica, de fet, a la pràctica, sovint hi ha molta gent que es troba sense cap informació adequada i sense saber on dirigir-se, i queden sotmeses a condemnables abusos per part de persones i entitats desaprensives.

 


Per solucionar aquests abusos No és tindria que fer el que fa aquesta noia.

Posar-se les mans a les butxaques amb l'esperança de trobar-hi algun "calaret"

Per tot això, seria molt convenient la creació de més oficines municipals, públiques i gratuïtes, on les persones que es troben indefenses davant de les coaccions bancàries i dels problemes immobiliaris, puguessin rebre el recolzament necessari i l'assessorament jurídic que legalment se'ls reconeix.

 

Que No és produeixin més imatges com aquesta
de fa pocs dies a la nostre Ciutat

Així potser es podria aconseguir que cap persona gran es veiés obligada a abandonar el seu pis, com lamentablement sabem que ara passa molt sovint.

 Uns drets reconeguts, però que no es poden exercir,

tenen ben poca utilitat.     

 Miquel Mª


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Els drets són per poder-los exercir
Però ja hi estem acostumats que això és l'excepció

Joan

Anònim ha dit...

Tienes toda la razón, es tremendo lo que les está pasando a muchos mayores. No hay derecho.

Unknown ha dit...

Temps eran temps d'aquesta publicació. Quan veig c om están cambian totes les coses,empijorant cada dia, tinc una gran pena.

Dolors F.