diumenge, 18 de setembre de 2011

La família, com a Institució, està en decadencia?

Sota el títol “Visca la família!”. Pilar Rahola, a la Vanguardia del dia16 passat, pàgina 19, parla de la família. I, què diu? I perquè ho fa?
A mi la Rahola, com a periodista i escriptora, m’agrada el què diu i com ho diu, i en aquest article m’ha sorprès com tracta el tema de la família. Per llegir-lo feu click AQUÍ i el podreu llegir íntegre

Rahola, fa uns anys
 Les persones grans sabem que a la seva joventut corrien idees de modernitat més pròpies del hippys que volien esborrar tot el que creien que feia olor de carca, sense pensar si era bo o no i si era modern o no. Era l’època que ella en el seu escrit defineix com els anys de “L’orgia” de Bellmunt. I una de les coses que volien destruir era la institució familiar.
Aquesta forma de pensar va calar en una bona part de la joventut de l’època i si els més grans dèiem alguna cosa en la seva defensa, el millor que ens podia passar era un somriure com a resposta
Rahola, més recentment
Però d’aquells dies fins avui ha plogut molt i les persones que eren joves, avui en són menys, i ja han passat per situacions de la vida que els ha fet canviar d’idea. S’han casat i han tingut fills. Algunes s’han divorciat i s’han tornat a casar. O sigui, han format una o dues  famílies.
Avui pots parlar de la família a tot arreu i com a mínim ets respectat, ja que els que encara estan ancorats en el passat són una minoria i ara defensen altres formes de viure la vida que també anomenen família          
En l’article que la Rahola ha escrit ens diu que el motiu per fer-lo ha estat una entrevista feta a l’actriu Antònia San Juan per la periodista Raquel Quelar a la WEB de La Vanguardia del dia anterior amb el títol “La família com institució és decadent i no aporta res a l’individu” i afegeix “Només ensenya a ser drogoaddictes”
La defensa de la vida familiar que fa la Rahola és de les més clares, fortes i amb capacitat de convenciment de les que he sentit
A la Vanguardia del dia 15, pàgina 2, hi ha l’anunci d’aquesta entrevista, però no he estat capaç d’entrar-hi i escoltar-la. Per tant només en conec el que diu La Rahola
Joan 

3 comentaris:

Miquel ha dit...

Una persona, com l'Antonia San Juan, que en una entrevista al "Festival Internacional Cine Lèsbic" (Madrid, nov.2009) afirma que "es necesaria una sociedad más laica, donde la Iglesia y el resto de las religiones desaparezcan por completo", y que "las religiones son el auténtico cáncer de todas las culturas", no mereix cap mena de crèdit en les seves opinions. Resulta massa sectària, i en seu cas, mai tant ben dit que "brams d'ase no arriben al cel".
En canvi, elogio totalment l'article de la Pilar Rahola, extraordinàriament intel·ligent, molt més obert i equànim, que sap reflectir un sentit de la vida d'una forma agradable i amable.
Jo també sóc un gran seguidor dels seus escrits.

carme ha dit...

El fet d’haver estat mestra m’ha posat en contacte amb diferents tipus de familia i per respecte als nens acceptar-les, fins i tot a valorar els avantatges i deficiències de cada model arribant a la conclusió que no hi ha una de millor que l’altra. Cada persona troba la que necessita.

facebook - Antonio Marin Gomez ha dit...

valores, experiencias, secretos, amistad, compañía y todo tipo de cuidados y entretenimientos. Es como si los nietos les concedieran la inmortalidad personal, pues lo que consigan transmitir a los pequeños quedará en el mundo a través de ellos.
Definitivamente, los abuelos y abuelas de hoy en día son maravillosos, esenciales e irreemplazables para los miembros más pequeños de la familia; una familia que por otro lado ellos han creado a base de mucho esfuerzo. Son el dedo índice que señala el horizonte para que sus descendientes no se pierdan los pequeños detalles de la vida.
No dejes perder las facultades que van desapareciendo si no haces algo por ellas, hay ejercicios, sistemas de recuperación, físicos, psíquicos, intelectuales, pero hay tecnologías que las recuperan y las desarrollan, si estás en momento en que sientes que algo va disminuyendo NO TE ALARMES, no solo pueden recuperarlas sino desarrollarlas, pero……contando con tu colaboración.