divendres, 2 de desembre de 2011

Plenari del CAGG. Persones grans actives

El Saló de Cent. Taula de la presidència
Les persones grans que ja estem jubilades, pel fet de tenir una pensió, formem part del que abans en deien, en sentit una mica despectiu, "classes passives". Però de passives no en tenim res. El que passa és que treballem de voluntaris, i aquest treball no és retribuït.

Quan parlem de persones grans el primer que surt són les àvies cangur (Quasi mai surten el avis cangurs, que també en tenim molts). Aquest grup, per alguns és un grup passiu, però avui està fent una feina molt important dintre de la seva família, no sols fent de cangur dels néts, sinó amb ajuts econòmics als seus membres que estan al atur.

Vicepresidenta, Presidenta i Comissionada
De fet, des del CAGG diem que aquesta tasca és positiva, sempre que no ens converteixi en un esclau del fills i que ens privi de tenir els nostres propis temps o atempti la nostra salut.

Moltes persones grans fan una bona feina en entitats pròpies de gent gran, com són Llars, Casals Associacions, centres assistencials, etc, o bé dirigint entitats sense ànim de lucra de tots tipus, i també en el CAGG
I què és això del CAGG?
Presidenta Sra. Irma Rognoni
El CAGG, que vol dir “Consell Assessor de la Gent Gran” de Barcelona, és un consell creat fa més de vint anys per l’Ajuntament perquè l’assessori en tot el que li demani referent a les persones grans de la Ciutat. Aquest Consell ha tingut diverses etapes per donar resposta a les necessitats que cada temps demana. Actualment en formen part entitats de Gent Gran d’àmbit ciutadà, entitats petites d’àmbit més local com són els Districtes, i que cada un aporte dos representants. I ara també en formen part membres a títol personal. Com es veu, un ventall molt ampli de persones i formes de pensar diferent. El seu òrgan decisiu és el Plenari, i avui ha tengut lloc el primer des del nomenament del nou govern municipal, del que en ressaltaré tres coses que m’han semblat importants
Comissionada Sra Roset
Hem tingut el goig de veure com el Sr. Alcalde ha nomenat Comissionada a una persona gran. La presència de persones grans en llocs de responsabilitat era una vella reivindicació fins ara no assolida.
S’han fet retocs en l’organigrama, però les línees mestres de treball són les marcades en l’última Convenció de les Veus de la Gran, Per tant, el canvi de govern, no representa ruptura, sinó adaptació a la dinàmica actual de la vida del Consell
El grups de treball, que a la legislatura anterior van ja començar a ser una eina de treball important, ara prenen més protagonisme, i si entre tots som capaços de que funcionin bé, no tardarem en veure’n els fruits.
El Consell el presideix la Regidora Sra. Irma Rognoni i com Comissionada de l’alcaldia hi ha la Sra. Mª Assumpció Roset. La vicepresidenta associativa és la Sra. Mary Luz Eixart i com secretari al Sr. Antoni Fernández, tècnic de l’Ajuntament
Joan   

2 comentaris:

Miquel ha dit...

Considero molt adients totes les fotografies que acompanyen aquest text, especialment la primera, que ens presenta la presidència d'un magnífic Saló de Cent de la nostra ciutat, convertit en un veritable Senat barceloní, en el sentit original de la paraula Senat com a reunió de persones seniors, actives i ben decidides a treballar pel bé de tothom.
Ben segur que, tal com també diu aquest article, l'activitat de totes les persones que es disposen ara a col·laborar en els diferents grups de treball, donaran ben aviat un fruit molt profitós.

Josep Maria ha dit...

Desitjo de tot cor que el CAGG amb els actuals components de la Junta
faràn una bona feina en el camp dels drets i deures de les Persones Grans i no dubto que ben aviat la seva eficàcia es deixerà sentir en totes les nostres reivindicacions.
Sols amb resta dir a la Junta que sempre ens tindrán al seu costat.