dissabte, 18 de febrer de 2012

Els "iaioflautes" són notícia

Els iaioflates, abans de pujar a l'autobús
A l'article que vàrem publicar el dissabte passat, deia que les persones grans, com a tal, no som noticia. Si sortim en els grans mitjans no és  per ser grans, sinó perquè fem coses que criden l’atenció. I, OH CASUALITAT!. L’endemà, en el suplement Viure de  La Vanguardia apareix un article a tota portada en que els protagonistes són persones grans. Es tracta dels “iaioflautes”, però, què fan per ser notícia?

Explicant les seves reivindicacions
L’última acció que han fet i que els ha portat a ser noticia és el “segrest” pacífic d’un autobús de la línia 47 per protestar per l’augment de les tarifes, i ho van fer sota el lema “Pel futur dels nostres néts”. El segrest el va dur a terme un grup d’unes 30 persones segons unes informacions o 70 segons unes altres i va constituir en fer un viatge d’anada i tornada, previ marcar el tiquet (la majoria són jubilats i deuen tenir la targeta rosa, gratuïta o molt bonificada) i aprofitar-lo per explicar les seves reivindicacions a la resta del passatge que va fer el viatge sense cap més problema que escoltar-los.
D’aquest fet s’han va fer ressò BTB en un flash molt ràpid en un telenotícies,   i més tard, diversa premsa com el Periódico o el diari Ara. entre altres. Del que van dir aquest mitjans, en trobareu molta informació a Internet entrant des del cercador de Google i demanant “Iaioflautes”
Un grup de ioaflautes (Foto de La vanguardia)
Però, qui són? Segons el Periódico, són jubiliatas que a la seva joventut militaren en associacions o partits polítics d'esquerra i que van lluitar i aconseguir una vida millor pels seus fills i ara volen que els els seus néts no la perdin
Ì què se’n diu d’ells? Mercè Pèrez  Salanova, psicòloga i investigadora del Institut de l’Envelliment de la UAB, en l’entrevista que li fa La Vanguardia diu en un paràgraf: "que és un fenomen  que cal estudiar, el reflex d'un punt d'inflexió de la nostra societat, una punta de llança" i en un altre que "no representa la majoria de la gen gran de la nostra societat". i moltes coses més, que podeu llegir des d'aquí a l’article de La Vanguardia, (feu clik AQUÍ)
Joan

4 comentaris:

Anònim ha dit...

És ben cert que no representen a la majoria de la gent gran. En el meu cas, no em sento gens representat per un grup de persones que no aporten res de positiu, i que deuen pensar que els polítics fan les retallades pel seu gust.
Entre tots hem anat creant l'expectativa, massa optimista, d'un desitjable estat del benestar, que en la difícil situació econòmica d'avui, s'ha demostrat insostenible. Hi ha hagut errors en el passat, i seria més logic protestar contra els que varen fer les coses malament, que manifestar-se contra els que ara intenten buscar-hi solucions.
Crec que la gent gran hauriem de tenir una actitud més positiva davant dels greus problemes econòmics actuals, i en lloc d'organitzar espectacles pintoresos, col·laborar per intentar superar-los aviat.

Joan ha dit...

Agraïm el seu comentari i que publiquem perquè s’ajusta al esperit de les normes del bloc, malgrat que en la mecànica de la seva publicació ho ha fet des de l’anonimat i les normes demanem que siguin identificats. No es difícil, dons ho ha de fer des de la Opció Nom/URL i des d’aquí posar el seu nom, i si no te URL pròpia o no la vol posar, la pot deixar en blanc
Gràcies
Joan

Miquel ha dit...

L'anònim no és tal anònim, sinó una falla informàtica, força lamentable. Ara faig aquest aclariment utilitzant un altre ordenador, que confio sigui més fiable. Enhorabona per l'article.

Josep Maria ha dit...

És per mi un plaer veure que la gent gran fem coses per cridar l'atenció dels mitjans de comunicació.