diumenge, 17 de juny de 2012

Perspectivisme a la política

Ortega i Gasset, filòsof del prespectivisme
El perspectivisme és la doctrina filosòfica que sosté que tot coneixement de les coses i del món ha de prendre en consideració diferents punts de vista. Els seguidors d’aquesta doctrina filosòfica han estat admirats i reconeguts per tota la humanitat, per haver-nos deixat obres que han donat llum i solucions a molts dubtes i a preguntes que semblaven no tenir resposta, entre aquests es troba l’arquitecte català Antoni Gaudí.

Rajoy
Deixem l’arquitectura i concretem com pot jugar la perspectiva dintre de la política.  Els polítics, en el temps de crisi en que estem abocats avui, haurien de mirar els assumptes amb perspectiva, i per això haurien de tenir en compte que en moments difícils el que no es pot fer és malgastar les paraules, les idees i el temps, amb paraules sense sentit, oblidant la veritat i malgastar el temps amb assumptes que no toquen. Han d’entendre que les decisions que han d’emprendre tenen una importància incalculable ... i són per sempre, i d’elles depenen el benestar de la ciutadania, perquè la ciutadania el que desitja en èpoques de confusió i crisi son respostes ràpides .. però respostes amb perspectiva que siguin reals, fermes i assolibles, amb claredat respecte al futur de totes les famílies i la col·laboració que se li demana.

Rubalcaba
En èpoques de crisi, diguem-li millor desesperació, més que cap altra cosa la gent vol que se li diguin les coses amb perspectiva, perquè la perspectiva ens porta calma, i la calma ens permet pensar amb claredat, tan al ciutadà com al polític. La claredat ens proporciona idees noves, i les idees noves obliguen al polític a oblidar els interessos del seu partit, pensar sols en els ciutadans i segur que no cometrà errors del passat ni permetrà favoritismes partidistes per guanyar eleccions, ni concedirà llicències per  obres que econòmicament siguin deficitàries.

Tant polítics com ciutadans hem de pensar que el temps que tenim en aquest món és un do que hem d’administrar sàviament, i és totalment indignant que els polítics que s’han votat no ens defensin com és la seva obligació 

Josep Maria

2 comentaris:

Miquel ha dit...

És ben cert que cal tenir sempre en compte la prespectiva per no equivocar-nos i seguir el camí de la vida amb certa seguretat. I la prespectiva és el que ha fallat en els nostres massa llestos dirigents polítics.
No hi ha dubte que si la política del nostre país fos un negoci, diríem que nosaltres no hem fet gens bé d'associar-nos-hi i que hem fet un mal negoci, perquè les seves prespectives de futur són molt negres. Diríem que és un negoci ruinós. Però ara som al ball i hem de ballar.
Només ens queda l'esperança de que els nostres líders polítics millorin de la vista i tinguin, en endavant, una millor prespectiva de les coses.

Mary Luz ha dit...

Para tener mejor prespectiva habrian de quitarse las gafas de sol.