diumenge, 20 de gener de 2013

Bones Notícies

El fong Pestalotiopsis microspora
Igual que després del part tothom diu "bones notícies, ha nascut un nen", després d'un any "horribilis" és necessari un esforç per llegir bones notícies, d'aquelles que no hi estem acostumats. N'hi ha més, però sols en cito set
 
A.-) Descobreixen un fong que menja plàstic .Al Amazones el fong Pestalotiopsis microspora, pot viure únicament a base de plàstic, fins i tot sense oxigen. Us imagineu la revolució en el món del reciclatge si no es posessin pel mig alguns interessos?

B.-) Aconsegueixen predir infarts amb dues setmanes d'anticipació. Una nova anàlisi ha provat ser efectiu en localitzar unes cèl·lules especials que indiquen un infart imminent. El test va encertar el 90% dels casos .Creieu que deixaran que aquesta proba sigui accessible a tothom?
Riure és sa

C.-) Es demostra que el riure millora el cervell. L’humor neix en una part del lòbul frontal que cerca errors lògics. Si els troba, ordena alliberar dopamina com a recompensa, hormona que no només ens fa riure i sentir bé sinó que realment millora la nostra salut. Es va corroborar que enforteix el cor i la resposta immune i modifica la xarxa neuronal. Riuràs més?

D-) És transparent com el vidre, però no reflecteix, és clar com el cristall, però no s'embruta, és bonic com les flors, però no es mulla ... Què és? És un nou i increïble material dissenyat per nanoingeniers del MIT que permetrà fabricar tot el que sempre vas voler ficar a l'aigua i mantenir net. Potser el mòbil?

Robot dirigint un banc de peixos
E-) Aconsegueixen dirigir bancs de peixos amb un robot. En part, els peixos neden en grup per raons similars a les que els ocells volen junts: el més fort va davant i  deixa un corrent que la resta aprofita per estalviar energia. Els científics van inventar un peix-robot i van aconseguir que conduís un banc de peixos. L'invent servirà per noves tècniques de pesca. Menjarem peix criat en llibertat i més barat?
 
Imatge per somiar
F.-) Catalunya deu anys liderant la llista dels millors restaurants del món. Has aconseguit anar a algun d’ells? T’ha fet mal la butxaca?

G.-) Somiar serveix per eliminar mals records. Un estudi va determinar que, quan somiem, els records del dia anterior són examinats suprimint els mecanismes que causen estrès i excitació. Aquesta atenuació química de les emocions ajuda a reconciliar-se amb totes les experiències desagradables. Això sí, no serveix somiar despert.
 
SI CREUS QUE HI HA MOLTES MÉS NOTÍCIES COM AQUESTES QUE NO HAS ESCOLTAT NI VIST, ESTARÀS D'ACORD EN QUÈ EL 2012 VA TENIR COSES BONES
 Carme

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estan muy bien todas las noticias pero... estan en el aire las "puestas en practica"

Mary Luz

Miquel ha dit...

Les agradables i optimistes notícies que ens recorda aquest article, són com una alenada d'aire fresc que contrarresta una mica l'inacabable recital de guerres, robatoris, desgràcies i deshonestedats polítiques, amb les que cada dia ens obsequien els diaris. Si alguna vegada ens havíem desanimat, pensant, com Hamlet, que alguna cosa estava podrida a casa nostra, aquest escrit de la Carme ens reconcilia amb l'any 2012 i ens anima a mirar endavant amb confiança. Potser no ens serà possible anar a algún dels millors restaurants del món, però sempre podrem somiar i eliminar mals records. Cal mirar l'aspecte positiu de les coses.