dilluns, 7 de gener de 2013

Escriure un article

Lope de Vega
Aquesta setmana amb toca a mi fer un article, m’he posat davant de l’ordinador per veure si em surt algun tema. Faig un repàs mental dels temes que podrien interessar a aquells que tenen la paciència i la bona voluntat de seguir-nos en la nostre col·laboració en PERSONES GRANS AMB OPINIÓ, i precisament per la bona opinió que tots els amables visitants de la nostra web tenen de la mateixa, com s’aprecia pels comentaris que ens  fan, crec que es mereixen que els temes siguin engrescadors, actuals i ben explicats, dons això és el més interessant quan s’escriu pels altres.
ALMAGRO: Corral de Lope de Vega

En Francesc Umbral deia que: “el verdader escriptor és aquell que escriu quan no té res per dir.” Encara que aquest no és el meu cas.  Recordo que en certa ocasió, quan estudiava llegua espanyola en el col·legi, és va donar la circumstància que va sortir com a referència de la lliçó que ens donaven, un poema que va fer famós en Lope de Vega, que deia així:

“Un soneto me manda hacer Violante
y en mi vida me he visto en tal aprieto.
Catorce versos dicen que es soneto.
Burla burlando van los tres delante”

És evident que el poeta va compondre aquest sonet mentre anava pensant i pensant sols amb l’encàrrec que li va fer en Violante.

Quan et poses a pensar i recordant, el cert és que se’t van ocorrent coses, i això es degut a que el nostre cervell sempre està treballant, imaginant i recollint allò que veus en el teu entorn, del què llegeixes, del què dedueixes en les reaccions dels ciutadans, en el tarannà de les nostres associacions de la gent gran on sempre hi trobem temes propis del col·lectiu que ens permeten fer un article sobre els coneixements que t’han transmès.
Josep Mª i el seu Altre
El que jo faig en molts casos és crear “un altre jo ocurrent, fèrtil i creador” a qui li explico les meves vivències personals que he anat emmagatzemant durant un temps i aleshores els dos, conjuntament, fem selecció d’allò que considerem més interessant per posar a la web. Es clar que coincidim amb molts punts de vista, però la veritat sigui dita que em serveix com un moderador de la meva forma d’escriure, doncs moltes vegades sóc un xic impetuós i ell fa de catalitzador de les meves paraules escrites i, la veritat, n’estic molt content del seu interès a que els temes surtin ben treballats i dignes. 
En fi, sense poder-vos explicar com, el miracle s’ha fet, ja tinc escrit l’article.

Josep Maria 

3 comentaris:

carme ha dit...

Hi ha tantes maneres d'escriure com persones. M'agrada molt la teva forma de treballar i especialment la satisfacció que comparteixo amb tu quan la gent ens llegeix o ens posa comentaris. segueix escribint si us plau.

Miquel ha dit...

És un bon exemple per animar-nos a perseverar en els nostres objectius, tenint ben clar que sempre hi ha d'haver, en primer lloc, un inici, un començament, ens "cal posar fil a l'agulla", com s'acostuma a dir. En aquest temps de grans problemes polítics i econòmics, tots hem d'estar ben convençuts de que ja hem començat a posar "fil a l'agulla" d'una solució futura, i que serà gràcies a l'esforç i als sacrificis d'avui que aconseguirem superar els obstacles, i arribarem demà a una millor situació social i econòmica per a tothom. El més important de tot és començar.

Joan ha dit...

M'ha agadat el teu article
És ben cert que quan escrius les idees brollat i qu és necessari controlar-les. Les imatges del teu "ALTRE" li trobada molt gracisa

Joan