dissabte, 21 de setembre del 2013

Responsabiltat i honestedat

Honestos abans que perfectes
Que bonic seria que en els estudis primaris hi hagués un assignatura  bàsica de “Responsabilitat i Honestedat” per tots els alumnes, amb l’explicita prohibició de no poder passar al curs superior si els alumnes no obtinguessin una nota superior a un trist aprovat. Com canviaria el món!
 
La crisi actual ens ha portat a situacions de gran terrabastall. S’han perdut valors morals i de convivència, s’han esborrat els forts llassos d’unió familiar, s’han oblidat les creences religioses, es a dir, les estructures bàsiques de la societat en què vivíem s’han trossejat. La corrupció i l’egoisme s’ha instal·lat a tota la societat i de manera molt especial a la política, innumerables son els procediments judicials que s’estan seguint a Espanya per corrupció,  arribant a minar els pilars bàsics dels governs democràtics, el poder judicial, el legislatiu i l’executiu, tant els que actualment governen com els que ens han governat abans, com així es demostra pels procediments judicials seguits contra polítics deshonestos i irresponsables que han abusat dels seus càrrecs per enriquir-se a costa del poble.
És així la nostra justicia?
No hi ha un corrupte solitari en una societat, l’ambient general de perversió fa que es consideri com una cosa normal, sobretot quan s’uneix el poder amb els diners, amb la complicitat de tots ells. Per això, els polítics, quan obtenen el lideratge d’un partit, inclouen, a les llistes electorals,  només als seus amics, amb l’obligació de votar el que imposi el seu president.
 
Podríem dir que aquesta obsessió de poder i riquesa ha passat a ser desmesurada. Ateses aquestes circumstàncies, s’evidencia el per què mai no troben el moment per consensuar una nova llei electoral amb llistes obertes: la causa és que no els interessa que si presentin persones responsables i honestes, i que els ciutadans els puguin elegir segons el seu criteri. Amb llistes obertes, aquests polítics exercirien el seu vot lliurement,  d’acord  amb el programa electoral que s’havien compromès.
 
Invitats al Parlament en el dia de GG
Som la gent gran la que ha de parlar, perquè amb la formació que ens van donar els nostres pares tenim un sentit de la responsabilitat i honestedat que podem tallar de sota rel els abusos de tota mena, hi ho podem fer perquè el nostre col·lectiu constitueix el 21% dels votants. Per tant, podem formar un partit i no anar al Parlament només d'invitats i aconseguiríem governar el país amb una verdadera democràcia.
 
Aquest partit inclouria a la Llei d’Educació, les normes bàsiques de la Responsabilitat i Honestedat, amb aquesta ensenyança, els que ens succeïssin, continuarien governant amb democràcia, sense que mai més es donessin els deliris de poder i riquesa que estem patint tots els ciutadans.
Josep Maria V.

2 comentaris:

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2013/09/santa-maria-de-la-ribera-de-cardos.html

Miquel ha dit...

És engrescadora la idea de incloure una assignatura d'Honestedat a les escoles, però no ens hauríem de fer gaires il·lusions sobre l'eficàcia pedagògica dels programes escolars. Les assignatures no són garantia d'èxit. Durant el nostre batxillerat vàrem estudiar la llengua llatina durant set anys i el resultat final no pot ser més decebedor. Les ensenyances ètiques de l'escola necessiten el reforç de la família i de l'ambient social per afermar-se, d'acord amb la dita popular de que un exemple val més que mil paraules. I aquí és on fallem estrepitosament. Tant de bo que tots ens esforcessim per donar sempre un exemple adequat.