diumenge, 14 de setembre de 2014

Vencedors i vençuts

16 imatges que no enganyen
Vaig llegir al diari, dies abans de la DIADA CATALANA, que un polític oposat al dret a decidir, va dir, que el què pretenien aconseguir els grups polítics catalans favorables a votar el 9-N, era una Catalunya de vencedors i vençuts.  Al meu entendre, en una veritable democràcia no hi ha, ni vencedors ni vençuts.

En principi l'home és lliure per naturalesa, i aquesta llibertat esta reconeguda en els Drets Humans; l'església catòlica també considera que l'home és lliure, i aquesta llibertat li permet a un poble demanar la seva autodeterminació o bé la independència. Per tant, el què demana el poble de Catalunya i la majoria dels polítics catalans es poder votar el 9-N.

Aquí SÏ QUE HI HAURAN vencedors i vençuts
Per tant, fins aquí no hi ha ni vencedors ni vençuts, el que resultarà d'aquesta votació serà que uns diran que sí i els altres diran que no. Del seu resultat se sabrà si la majoria s'ha decantat cap a la independència o no. Es clar que aquesta majoria no pot ser minsa per evitar que tingui conseqüències lamentables a la minoria.

Tribunal Internacional de Justícia
de la Haya
Això és la democràcia i això és el què confirma i deixa ben clar la sentència del Tribunal Internacional de Justícia (TIJ) en la sentència  de 22 de Juliol del 2010, (Clik Aquí) quan a requeriment de l'Assemblea General de les Nacions Unides va dir que en dret internacional no existeix cap norma que prohibeixi l'exercici del dret a l'autodeterminació ni les declaracions unilaterals d'independència. És evident que primer cal dur a terme tots els passos necessaris per pactar un acord amb l'Estat democràtic del qual fins llavors formava part.
            
Montesquieu
L’Estat espanyol està dintre la Comunitat Europa i per tant ha de ser democràtic, i sap  perfectament que en tot estat hi ha tres poders totalment independents, segons va dir en Montesquieu, l'executiu, el legislatiu i el judicial. Per tant, aquest problema l'ha de solucionar l'executiu, és a dir , el polític, ja que el jurídic ha quedat ben clar que està resol pel Tribunal Internacional de Justícia.

Com a jurídic, haig de manifestar que el 9-N és correcta que el poble de Catalunya pugui exercir el dret a decidir mitjançar una votació, i del resultat de les urnes marcarà el camí del nostre futur

Sense vencedors ni vençuts.
Josep Maria V.  

Nota
Si feu Clic AQUI veureu un vídeo de la Diada feta per una amiga que quasi ja és una persona gran.
3 comentaris:

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Això seria l'ideal, sense vencedors ni vençuts, molt bo el post.
Moltes gràcies, per la referència del vídeo.
Salutacions.

Miquel ha dit...

És molt poc democràtic que el Govern central avisi per endavant que denunciarà a la justícia una llei catalana, ja abans de que se'n conegui públicament el text, i encara és molt menys democràtic que ja afirmi ara, per endavant, que la sentència judicial serà condemnatòria. Com pot saber-ho anticipadament?. O és que potser la necessària i obligatòria separació de poders, a la que molt encertadament es refereix aquest article d'en J.Mª.V., no existeix en aquest país, i la lamentable realitat és que la independència del poder judicial no és més que una entelequia, sense cap fonament real.
Llavors no hi ha dubte de que si les sentències judicials les dicta el Govern, sempre hi haurà vencedors i vençuts. Una justícia que no sigui independent i lliure, deixa de ser justa i no mereix cap mena de respecte.
Per cert, que el video que acompanya l'article és realment impressionant.

Tot Barcelona ha dit...

M'atreveixo a entrar en aquesta, la vostra casa, per mediació de MTrinidad, amb la qual m'uneix una relació molt afectuosa i a la qual li tinc en gran estima.
Em va comentar que els fes una visita, i que, si m'agradava, em quedés.
Em sembla molt interessant la visió del bloc, i el títol d'allò més bell.

Comentar a opinió personal que estic d'acord en les seves apreciacions en general que espero seguir compartint.
Salut
Miquel