diumenge, 4 de gener de 2015

Reflexió per l'any 2015

Comencem un Nou Any
L’entrada de l’any nou és un dia per fer un recer de reflexió sobre el que hem viscut, les coses que han passat al nostre entorn i com les hem resolt. Aquesta reflexió ha de ser aclaridora de si el posicionament ha estat conforme a la nostra consciència o bé, si ha estat mancada dels principis i valors que ens van inculcar els nostres pares, i d’altres que hem anat adquirint en el transcurs de la nostra vida. Un cop obtinguda les seqüències finals. hem de fer les nostres conclusions i establit els retocs oportuns per l'any que comencem, dons en bona part de la nostra cobducta esrarà fonamentada pels esments que ens hàgim proposat corregir

Decidir és triar
Tinguem clar, en aquest any que comença, que en totes les coses de la vida les hem de decidir, cada dia i a cada instant, és per això que cal fer la reflexió de l’any anterior, a fi de formar-nos un criteri en què compti el que és bo i el que no ho és, tant per a un mateix com per als altres. Per això no hem de seguir  conductes prefabricades sinó que hem de prendre consciència de la realitat tal com se’ns presenti, argumentant sempre, en les nostres decisions, el que és bo tant per nosaltres mateixos com pel proïsme.   

Els Encantats
Com a persona gran i català, crec que seria força interessant, en totes aquestes decisions que s’han de prendre el proper any, que s’imposés el seny, amb tot el que significa aquesta paraula tan nostra de: dignitat, reflexió, acceptació del propis límits i serenitat.     

Nosaltres que ja estem al cim de la muntanya de la vida sols hem de procurar que les nostres decisions com les dels altres ens portin a conviure en positiu, optimistes i mirant que el futur sigui el més agradable possible. Que  els moments dolents que hem passat els hem de canviar, doncs no podem caure en pensar i repensar en la part fosca de la vida que hem tingut la desgràcia d’haver-nos embolcallat o que es possible que aquesta situació tenebrosa se’ns presenti en el transcurs de l’any vinent


En les dues suposicions hem d’aixecar l’ànim i tornar a recuperar l’optimisme i la serenitat, ja que nosaltres som l’espill de les generacions que ens segueixen i no els podem ni preocupar ni alarmar, ans el contrari, els hem de donar exemple d’enteresa.

Josep Maria V. 

4 comentaris:

Miquel M. ha dit...

He trobat molt encertada aquesta reflexió que ens recomana començar l'any nou amb esperit optimista, oblidant greuges passats, sabent prendre les nostres decisions amb seny i confiant en un futur que, com ens diu en Josep M., ens ha de portar "a conviure en positiu". Amb aquesta esperança, tots nosaltres podem encarar el nou any 2015 amb confiança renovada.

Joan ha dit...

Estic molt d'acord amb tu quan dius que les decisions es prenguin amb seny. El seny és més bon conceller que la rauxa
Joan

Anònim ha dit...

si la gent gran no posa seny, els joves no ho faran, o si, qui sap :P

Mary Luz ha dit...

Catalan o no, el seny o sentido comun es propio de toda persona digna, reflexiva y que acepta los propios limites con serenidad, como bien dice Jose Maria.
Feliz Año y lo digo con toda sinceridad y deseo sincero y positivo..
Mary Luz