diumenge, 30 d’agost de 2015

Notícies d'estiu

mitjons de quadres
L’estiu és un temps en que no hi ha grans notícies i que per animar al personal es fan córrer temes lleugers que si agafen, porten polèmica, i tothom content, com va ser, per exemple, els mitjons de quadres. Però aquest any no he captat cap notícia d’aquests tipus i no em queda més remei que tractar un tema que no és exclusiu de l’època d'estiu: Els ROBATORIS en habitatges desocupats de la nostra Ciutat

Desgraciadament m’ha tocat viure a la meva escala un robatori múltiple en dos replans sencers, total quatre portes de l’escala de veïns. És cert que a la meva escala només hi estàvem quatre dels disset veïns habituals, i un d’aquest era jo.

Imatge clàssica d'un cacus
El primer que es va descobrir va ser en el pis del meu fill, que és una quinta planta, i ho va fer el pintor que estava acaben de pintar la cuina, que en arribar el dilluns a la feina va trobar la casa panxa enlaire. I va avisar a la conserge i aquesta a mi. Ni en la porta que va entrar el pintor, ni en la principal es veien signes de violència i els panys funcionaven perfectament.

Per l’aspecte desolador que presentava el pis és veia clar que buscaven diners i joies, i el poc que hi havia, no hi era. Se’l havien emportar En passar a la terrassa, on també els lladres hi havien passat vàrem treure el nas a la del veí i tenia el mateix aspecte que la nostra: també havia rebut visites

Buscant emprentes
Van venir els Mossos i la científica ens va dir que els dos pisos tenien les  marques que posen els ladres per assegurar-se que no hi havia entrat ningú des de que les havien posades, i que havien entrat per la porta, malgrat que els panys eren de marca bona. I això planteja la pregunta del milió: Tenien claus per entrar? O utilitzen altres tècniques i poden obrir tota classe de panys sense clau?
Aquest és el vidre
que van treure

Però no acaba aquí. El mateix dia al vespre em va telefonar la  veïna del pis de sota del meu fil que acaba de arribar, i em dir que els hi havien ROBAT. Aquesta veïna ocupa els dos pisos del replà Però tot era diferent, excepte l’aspecte del pis i el que buscaven. Aquí no van entrar per la porta, sinó que van entrar per la terrassa (Quarta planta des del carrer), van forçar les portes d’accés des de la terrassa cap al interior i com que NO ho van assolir, van treure un vidre de la porta de la terrassa (180 * 80  de doble vidre), sense trancar-lo i el van deixar a terra a punt de tornar-lo a posar.

Veient això, que hem de fer els ciutadans per estar tranquils?
Si teniu resposta, ens la feu arribar. Us ho agrairem

Joan

4 comentaris:

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Hola Sr. Joan, no es que dir-li, tod @ s Estem a una inseguretat tremenda.
Crec, que o son "professionals" o tenien les Claus De on anaven a robar.
  Salutacions, i sento Molt seva inquietud.

Miquel M. ha dit...

És una sorpresa ben desagradable trobar-se saquejat el domicili per persones desconegudes, que violen impunement la nostra intimitat. El més greu no és el que es puguin arribar a emportar, sinó la seva inacceptable intromissió a la nostra vida privada. Ben segur que devia pensar el mateix, el poeta Dant, quan va enviar tots els lladregots al vuitè cicle de l'infern, perquè no en poguessin sortir mai més. No com aquí, que als quatre dies ja tornen a ser al carrer.

Josep Maria V. ha dit...

Apreciat amic Joan, quan vaig llegir el teu article, no vaig predre temps i vaig avisar a um serraller per reforçar ls porta del pis i posar-hi un segon pany que, em va asegurar, que els lladres no podrien obrir-lo per tenir un especial sistema de tancament, i per tant em podia tancar a dintre amb tota seguritat, situación que no podía fer abans amb l'alarma estant a dins del pis. Avui, enllestits tots els treballs hi recuperat la tranquil·litat i el son, t'haig de dir que aquestes desegradables situacions no es produirien si l'Ajuntament hagués continuiat amb els vigilants i els serenos que hi havien per la nit en els anys de la nostra joventut.

Mary Luz ha dit...

Hola Joan: cuantisimo siento lo que le ha pasado a tu hijo y a los demás vecinos. Aún estoy fuera de Barcelona. Pienso que sí habrá pasado lo mismo en mi piso.
Que se puede hacer. Pues poner más vigilancia en las calles y cuando los Cogen que cumplan la condena entera y no soltarlos al momento. Poner las penas más duras etc etc.
Por lo que se ve saben entrar con mucha habilidad, es inútil lo que pongamos.
Lo siento muchísimo.
Un abrazo.
Mary Luz