diumenge, 29 de novembre de 2015

Defensem els nostres drets

Cartell del programa VINCLES

Col·laboro en una associació de Gent Gran. He assistit a tots els Congressos que s’han celebrat tant per part de la Generalitat com de l'Ajuntament. Ens reunim en els grups de treball i en el passadís, parlem, ens prometen fer moltes coses, però a l’hora de la realitat, no compleixen.
El Sr. Trias exposant el Projecte Vincles
En el IV Congrés de les veus de la Gent Gran, l’Alcalde Sr. Trias va dir que a Barcelona hi havia 500,000 persones grans, (300,000 dones i 200,000 homes), que vivien soles en els seus respectius pisos i per pal·liar la seva soledat ens va presentar el Projecte Vincles dient-nos que aquest programa utilitza les noves tecnologies que ens permetrà estar al dia i establir relacions a través de xarxes que ens donarien una tableta connectada a una Wifi,. (Aquest projecte ens va quedar gravat a la memòria, ja que era fruit d'haver guanyat el premi "Bloomberg" dotat amb 5 milions d’euros i la Ciutat n'hi ha d’aportar 10 millons més).

La Sra. Colau en el dia de la seva investidura

Moltes de les persones que ens vàrem interessar pel projecte no sabem la seva situacló actual, ja que l’Ajuntament que presideix la senyora Colau, no tenim constància que ens hagi informat. Per més INRI, ens vol augmentar l’I.B.I., i, com sempre, el pagarà molta gent gran, tant s`hi fa que siguem propietaris com arrendataris, Es que el nostre Ajuntament necessita recursos  per fer front a la part que n'ha d’aportar a aquest projecte?

El nostre habitatge és més que una TAX
La senyora Colau, que és l’adalil de defensar aquells que no poden pagar la hipoteca als Bancs, ens vol treure de la nostra llar per recaptar impostos? Com sabrà si som rics o pobres? Si el nostre contracte és de compra o d'arrendament? És de fa molts anys? Per quin preu vàrem comprar o arrendar? No és el mateix el preu de fa 50 o 60 anys amb el valor d’avui. La llar és per les persones grans la nostra il·lusió, cada objecte es un record, una felicitat dels anys que hi vàrem viure amb la nostra esposa o espòs, i, per tant, no el deixarem ni el vendrem. i aquest acord té el suport del partit Socialista?


El BICING no és un amic preferit
Es  prenen mesures que no ens beneficien, com fer més carrils bici a la Ciutat, alguns en carrers bastant estrets, sense comentar-ho amb la gent gran. Les bicis, moltes vegades ens han atropellat, dins i fora del seu carril. També volen fer passar tramvies per la Diagonal. Què farem els de mobilitat reduïda si no passen els cotxes?  

En els partits polítics no hi tenim cap representant, per què? Doncs perquè el cap de llista no està  jubilat i la resta són de la seva edat. Al Parlament no hi tenim representació, a pesar que som el 21% dels votants!

L'estat Central no compleix
 amb les aportacions a la
Llei de Dependència 
Quan s’acosten les eleccions es fan els Congressos, ens prometen l’oro i el moro. Ens volen el vot! L’Estat va aprovar la Llei de Dependència i es va comprometre a pagar el 50% del cost. Ara, l’aportació just és del 18 %Qui assumeix el cost? El PP s’ha carregat el Pacte de Toledo, ha tret, sense vergonya, els interessos dels nostres diners, qui assegura les nostres pensions? Us haig de dir, que el nostre col·lectiu no protesta mai, els polítics ens tracten molt malament; inclús la societat. Reflexionem, DIGUEM PROU! Constituïm-nos en Assemblea amb representació política al Parlament. Com les que ara s’han constituït, amb un òrgan directiu i uns representants polítics adults, no jubilats, que defensessin els nostres Drets. 

Posem-nos a treballar amb totes les associacions de Gent Gran perquè tinguem representació al Parlament i així, el dia de demà,
 serà MILLOR.!!!


Josep Maria V.

3 comentaris:

Miquel M. ha dit...

No es pot pas dir que el tenebrós panorama que ens presenta en J.M.Verdaguer sigui gaire optimista. Més aviat ens confirma les pitjors prespectives. Tot fa pensar que les persones grans, que només podem confiar en les nostres pensions, tindrem un futur força complicat si no sabem unir-nos i fer front a tots els injustos augments d'impostos que ens amenacen. Si només podem confiar en la bona voluntat dels polítics, ho tenim, lamentablement, molt negre.

Joan ha dit...

Com a membre del CAGG tinc que dir-te que la setmana passada vàrem tenir notícies del Projecte Vincles i que en resum són:

1.- El projecte és viu i a avança

2.- En aquest període de posta en marxa han sortit noves idees que s’estan preparant per implantar-les

3.- Ja s’està preparant fer una nova prova de 200 usuaris, prova que es farà en dos districtes de la Ciutat

4.- Els resultats d’aquestes probes arribaran al Consell

De moment, TRANQUILS

Joan ha dit...

IBI
Si mirem l'ibi del 14 i el comparem amb el del 15 veiem que el del 15 és un 10% més alt que el del 14

Això ho va fer el govern del Sr. Trias

Jo demano a la Sra Colau que ho tingui en compte i NO l'APUGI més

Joan