diumenge, 30 d’octubre de 2016

El Born

Colocant l'estàtua decapitada d'en Franco
Un dia el Consistori sense donar cap explicació  a la ciutadania ni tan sols als altres edils de l’Ajuntament, va posar al costat de  l’entrada  del Born dues escultures que feia anys que no les veia, ni ganes de gaudir-ne. Una representava l’últim dictador espanyol sense el cap i muntat a cavall.

Franco, acompanyat de la nina
Aquestes rampoines varen quedar allí sense vigilància municipal, i, lògicament, hi van haver picabaralles, totes contraries a la dictadura, però contraris a aquest espectacle. Per les nits, els ciutadans feien el que els hi semblava, tirar-li pintura, ous, li varen posar una nina inflable a davant del genet, li varen posar un cap de porc, i, l’última nit, el tiraren a terra, es va trencar i la gent ho va celebrar brindant amb xampany.


El Sr. Pisarello informa del cost
de tota aquesta opreció
El ciutadà creia que aquella diversió era gratuïta, però no!. Per fi en Gerardo Pisarello, tirant pilotes fora, va dir:” No ens hem explicat bé”. Segons havia dit la “diversió” tenia un cost de 34,000.- euros més IVA. Però també no és deuria haver explicat bé, perquè aleshores va afegir que el cost seria, aproximadament, de 200.000.- euros.  El periodista Francesc Marc-Alvaro, digué : “... les estàtues han aconseguit que tapin uns dies els problemes d’un Ajuntament que no sap a on va”


I així han tornat al seu lloc del
magatzem municipal
Desprès d’aquests problemes econòmics que sembla que és el seu rerefons, jo crec que el millor seria que l’Ajuntament fes un o varis “caganers” de les estàtues i els poses a la venda a la fira del pessebre, i d’aquesta manera tots els problemes  dineraris quedarien resolts, i, a més, durant les festes nadalenques l’Ajuntament concedís una medalla commemorativa de l’espectacle de les estàtues del Born, al català més antifranquista
   
Així podríem fer una exposició més d’acord i més realista amb el que varem patir els catalans amb l’opressió durant els quaranta anys de dictadura


Josep Maria V.

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Té tota la raó en Josep Ma. V. quan diu que l'Ajuntament no es deu haver explicat bé, perquè amb tot el que ha costat aquesta estranya exposició de símbols franquistes, s'haurien pogut realitzar moltes coses molt més profitoses. Esperem que no es repeteixin altres experiments similars.
I m'adhereixo totalment a la seva proposta d'aprofitar aquesta exposició per a fer unes especials figures nadalenques per a la Fira dels pessebres. Ho he trobat molt interessant i original, i ben segur que tindrien la venda assegurada.

Manel P ha dit...

Estic molt d’acord amb lo que diu, i afegeixo, quina manera de distreure a la gent, però no a tota, quans diners mes malgastats, amb els pobres que es veuen per BCN.!Com sempre Manel P.