diumenge, 23 d’abril de 2017

Joiosa Pasqua!

En aquests temps de Pasqua
la naturalesa reneix amb esplandor
Aquest any les vacances de Setmana Santa les he passat a Puigcerdà, i, el diumenge de Pasqua pel matí vaig contemplar tota la vall de la Cerdanya i vaig quedar embadalit en veure com la naturalesa despertava del somni hivernal, els arbres estaven florint amb variats colors de flors que engalanaven  les branques anuncien els fruits que donarien. L’esplendor i harmonia dels colors vius i diferents invitaven a l’alegria i la joia d’entrar a una primavera triomfant. També els camps verdejaven i la naturalesa els enaltia amb un espurnejat de poncelles i perfums aromàtics.

Davant d’aquella explosiva naturalesa, les campanes de l’església voltejaven i repicaven sense parar per anunciar als ceretans que Jesús havia ressuscitat.

Mona de Pasqua tradicional
El tortell, que signifia el menjar que ens alimenta,
Els ous que, com a orígen de la vida i
els pollets, fruits del ous
 
Em va donar la sensació que la Pasqua Florida havia vençut la tristesa de l’hivern, i la Resurrecció de Jesús havia alegrat el nostre cor. Segons la nostra religió cristiana, Jesús va venir a la terra i es va fer home per redimir-nos del pecat original.  La creença religiosa dels cristians és basa en la fe, la fe en Jesús que ens varen ensenyar els nostres pares i que uns l’hem seguit i d’altres no, doncs la religió no potser mai imposada, la religió és una opció, i com a tal cadascú pot decidir lliurament si en vol ser practicant d’aquesta, d’altra o de cap.

En quan aquest dret de decidir lliurament la religió o ser agnòstic, ja fa anys, que a les Constitucions dels Estats disposen que són aconfessionals, es a dir, totalment neutrals en quan a la religió que els seus ciutadans volen practicar o no.
Gospedal ordena hissar  la bandera
 a mitja pal en tots els edificis militars
 amb motiu de la Setmana Santa
La Ministra vol tornar al
Nacional Catoliscisme? 
Al menys ho sembla

Per tant, ha estat una maniobra política la que ha portat a l’actual ministra de defensa Dolores de Cospedal a donar l’ordre, el dia 13 d’aquest mes, dijous Sant, de que totes les banderes espanyoles de les dependències de les Forces Armades i a la seu central  del Ministerio de Defensa estiguessin hissades a mig pal durant la passada Setmana Santa.

Es indignant que els polítics facin propaganda pel seu partit utilitzant les creences religioses per buscar persones de bona fe que desprès els votarà pensant en que són de creences cristianes i per tant bones persones.   

La majoria de polítics no són seriosos ni respectuosos.
 Per què ?


Josep Maria V. 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo contesto a tu pregunta.
"Porque está de moda"

Mary Luz

Miquel M. ha dit...

Els polítics sempre han intentat apropiar-se de tot allò que pogués servir millor els seus propòsits, des del "Caudillo Franco" entrant a les esglésies "bajo palio", com el ministre Fernández Díaz condecorant una imatge de la Verge. Lamentablement, és molt dubtós que aquest esperit religiós sigui real, i fa pensar que no sigui més que un camí per fer-se propaganda entre persones de bona fe, com molt bé suposa en Josep Mª. V.

Joan ha dit...

Jo crec que el fet de la Gospedal no és un fet aïllat. Al Ajuntament de Barcelona, l’Alber Fernández, del PP, va demanar preferència per acollir immigrants coptes, ja que eren cristians i no musulmans

Tot apunta a, que si l’episcopat espanyol mira cap una altre banda, a una nou nacional catolicisme. A Catalunya, els bisbe Taltavull, o va denunciar

Joan