diumenge, 28 de maig de 2017

Experimentant la diversitat

Termes Orion Santa Coloma de Farnés
No fa gaire que vaig tenir l’oportunitat d’assistir a una intensiva cura de hidroteràpia, en un conegut balneari del nostre país, i la immersió a la piscina i els exercicis físics varen ser una norma diària durant deu dies, uns exercicis físics, que em cal reconèixer, varen ser realitzats amb més bona voluntat i desig de millora, que amb un resultat pràctic. La seva eficàcia està encara per demostrar.

Aigues termals
Caldea. Andorra
Però si aquesta teràpia no ha estat gaire decisiva per a millorar una salut que, a una certa edat, resulta dificilment millorable, si que ha servit bastant per aprofundir en l’estudi, sempre apassionant, de la manera de ser, el caràcter i la psicologia de les diferents persones que, al costat meu, es remullaven i sucaven cada dia, molt disciplinadament i amb molta perseverança, a la piscina termal.

El signe matemàtic IGUAL
Aquí falla
Examinant-les amb atenció, quedava ben clar que aquella frase tan coneguda de que tots els homes són iguals, no és gens encertada. En realitat, tots el homes, i també totes les dones, som molt diferents. Per altra banda, no hi ha dubte que aquesta diferència és precisament un element molt positiu, per evitar una monotonia que, si es produís, seria d’un aburriment letal.

Aquest cargolet
que acaba de fer una estada al Balneari,
té tranquilitat d'esperit
Recomanaria a tothom una tranquila i reposada estada al balneari, ja que considero que pot ser una bona experiència i una injecció d’optimisme, més per a la salut de l’esperit que per a la del cos. Són uns dies de imprevista convivència amb altres persones pràcticament desconegudes, uns dies d’una relació social un xic forçada, que ens ajuda a comprendre moltes coses, sobretot a acceptar les discrepàncies i a adonar-nos ben bé que estem compartint l’espai amb altres persones sovint allunyades de nosaltres en costums i en maneres de ser, i amb uns criteris politics sovint ben diferents dels nostres, però a les que ens cal respectar si volem ser també respectats. 

No hi ha dubte que sempre hi ha hagut, i sempre hi haurà, divergències d’opinió, però l’esforç de comprendre-les és tot un repte.Superar aquest repte i acceptar la diversitat, ens fa més humans, més comprensius, més sociables.

Considero que això, més que l’aigua termal, és el que pot donar un sentit positiu a qualsevol estada en un balneari.


Miquel Maria

2 comentaris:

Josep Maria V. ha dit...


La diversitat humana es un tema apassionant, crec que es necessària aquesta diversitat perquè l’home pugui conquerir metes importants per arribar a ser lliure, i establir mundialment el dret a decidir i respectar-nos uns als altres dintre de las nostres diversitats, a acabar amb les dictadures i constituir els governs dels pobles com a repúbliques democràtiques per aconseguir l’igualtat de drets per tots els humans sense distincions.

Joan ha dit...

Es ben cert
La tranquilitat de l'esperit cure més que les aigues