divendres, 30 de juny de 2017

L'humanitat, és feliç?

Aquesta família sembla feliç
ho és?
Des del principi de la humanitat, l’home vol ser feliç, però, que és la felicitat? Segons Internet, Sòcrates diu, “La felicitat no es troba buscant el més, sinó cercant la capacitat per a gaudir menys”, i Aristòtil diu: “La felicitat és dependre de nosaltres mateixos”  i La Real Acadèmia diu “És un estat de grata satisfacció espiritual i física”
Ens creiem que INTERNET ho sap to,
però, és veritat?

Però també hi trobem un altre definició que diu “No és fàcil definir què és la felicitat, però en canvi tots sabem si som feliços o no. Ho sabem perquè la felicitat és una emoció que experimentem. No la sabem explicar, però sí que en sentim la presència, o l'absència”.

En canvi hi trobareu moltes entrades que us proposen com ser feliç, com per exemple “Com pots ser feliç amb 7 preguntes simples”  o “6 normes per ser feliç segons la Universitat de Harward” o una altre més agosarada i ràpida “Com ser feliç en 3 segons"

Aquest és el pastor que van trobar.
No porta camisa.
Va amb jersey
A la nostra adolescència, que no teníem Internet, però teníem les mateixes inquietuds i preguntes, teníem mestres que ens ho explicaven amb paràboles o  contes. Us en cito un, que potser que ja coneixeu:  Deia que hi havia un rei que estava malalt i que per aquest motiu no era feliç. Els savis de l’època li van dir que busques una persona feliç i que li demanes la seva camisa i que se la poses. Així es sanaria i seria feliç. El seus servents, després de buscar molt, a dalt d’una muntanya van trobar un pastor que era feliç l li van demanar que els donés la seva camisa per portar-la al rei. I l’home feliç els va contestar que NO els podia complaure, ja que NO tenia camisa”. Crec que era tant o més entenedor que amb els raonaments d’Internet. 

Ara el Papa Francesc també ens ha parlat de com ser feliç.

ESCOLTEM-LO


Joan

5 comentaris:

Josep Maria V. ha dit...


Les paraules del Sant Pare m’han semblat meravelloses i d’una profunditat humana extraordinària. Voldria tenir una memòria juvenil per anar gaudint de cada frase, de cada paraula, en tot moment. Felicitats per l’article !!!

Miquel M. ha dit...

Seguint el consell d'en Joan, he escoltat al Papa Francesc i n'he tret la conclusió de que ningú coneix realment la fórmula màgica de la felicitat, com tampoc no hi ha mai una vida perfecta ni es troba enlloc el paradís perdut. I m'he quedat amb aquesta recomanació papal: no témer mai res i acceptar-ho tot amb il·lusió i confiança.

Anònim ha dit...

MP diu molt adient Joan

Anònim ha dit...

MP diu molt adient Joan

Anònim ha dit...

Si hacemos caso a tantas opiniones al final no sabremos que hacer.que lioooo...
Mary luz