diumenge, 22 d’abril de 2018

Temps difícils

Nubols negres:
Presagi de temps difícils
S’estan acumulant negres nuvolades de inquietuds socials i econòmiques, amb un resultat evident: l’enuig de les persones grans i la seva disconformitat amb el tracte injust i discriminatori que estan rebent.

Com a membre d'aquest sacrificat col·lectiu:

Discrepo totalment d'unes normes legals que carreguen sobre la nostra espatlla la feixuga tasca d'equilibrar un pressupost estatal, en el que no hi podem intervenir, i en el que hi ha despeses milionàries, per coses que creiem innecessàries.

Aquesta imatge clàsica de guardiola,
representa la guardiola de les nostres pensions
que s'ha quedat buida en pocs anys
Discrepo de l'actuació de una política econòmica que cobreix les pèrdues d'un pressupost estatal deficitari, amb el fons de unes pensions que són de la gent gran, que ens pertanyen, i que ara s'estan fonent més ràpidamnent que la neu a l'estiu.

Discrepo de una societat en la que els principis de igualtat i fraternitat han quedat substituits per situacions de grans desigualtats econòmiques, i per accions insolidàries de refús i de rebuig a qualsevol acolliment de persones immigrants o desvalgudes.

Amb l'habitatge no es juga
L'especulació immobiliària tindria que ser
un delicte
Discrepo d'unes injustes disposicions legals que, en nom d'una presunta lliberat de mercat, permeten i fomenten una immoral especulació immobiliària, que fa fora de casa seva, i llença al carrer, a molts llogaters econòmicament dèbils.

Discrepo sobre la total falta d’entesa entre persones que han fet de la política la seva activitat principal, que en teoria haurien de ser expertes en comunicació i diàleg, però que viuen tancades darrere d’espessos murs de silenci i de insolidaritat.

Foto de l'arxiu de La Vanguardia
Bar del Congres:
Pa amb tomaquet, cafè amb llet i refresc per 2.45€
és el bar més barat d'Espanya,
i el paguem entre TOTS!
Discrepo d'uns discursos politics que només saben amenaçar amb catastrofes futures si no s'accepten els seus dictats, però que sòn incapaços de presentar cap oferta raonable, mitjanament suggestiva, o al menys, justa i equitativa.

Discrepo de l'actuació de certs representants polítics que, després de rebre ja una remuneració econòmica força important, encara són més beneficiats amb innecessàries i poc elegants subvencions en determinats serveis, com en el bar del Congrés.

Les més elementals normes de convivència,
en alguns mitjans de comunicació,
es marginen
per fer propaganda partidista
Discrepo de certs canals televisius que, per augmentar l'índex d'audiència, emeten programes de una ínfima qualitat educativa, i en els que queden totalmenrt marginades les més elementals normes d'educació i de convivència.

Discrepo d’alguns mitjans de comunicació que, en lloc de informar, de forma honesta i verídica, de la situació política real, desinformen a la gent, propagant notícies partidistes i tergiversades que distorsionen la realitat

Jeremies, malgrat la seva imatge
NO era un profeta tremendist
a
I finalment, també discrepo dels profetes de desgràcies i calamitats, i de tots aquells que amb discursos tremendistes, intenten desmoralitzar i atemorir a la gent, anunciant desagradables i funestos esdeveniments futurs.

Malgrat totes aquestes moltes discrepàcies, continuo sent optimista, amb el ple convenciment de que el futur serà millor per a tots, si ens esforcem una mica per aconseguir-ho.

Amb aquesta confiança, crec que ens cal mirar sempre endavant.


Miquel Mª

3 comentaris:

Enric ha dit...

Sembla un miracle que es pugui continuar sent optimista, com recomana l'article, després d'aquesta llarga llista de discrepàncies. Potser si que hi ha un futur millor per tots, però poder-hi arribar se'ns fa força difícil, perquè trobem masses dracs ferotges que ens barren el camí. Tant de bo que sant Jordi, a qui avui celebrem, ens ajudi una mica a superar-los.

Joan ha dit...

La tempesta és important, però sempre després de la tempesta, arriba la bonança
Joan

Josep Maria V. ha dit...


Això em recorda el somni que Déu va enviar al Faraó de Egipte i que en Josep li va interpretar. Fem nosaltres el mateix que li va aconsellar en Josep, perquè no ens agafin desprevinguts.