diumenge, 17 de març de 2019

Paritat


Aquesta imatge que es fa servir com exemple
de paritat, per mi NO és valida.
Les balances no medeixen capacitats, sino kilos
Aquesta és la paraula de moda, la sents per tot arreu, a la política, a l’empresa, als esports, a les reunions d’escala, al mercat, a les associacions de tota mena, fins i tot quan vas al cinema o al teatre, i com no podia ser d’altra manera, als mitjans de comunicació, premsa, ràdio, televisió. És un bombardeig constant...., paritat...., paritat..., paritat…….

Aquesta és millor
Comparteixen. I la cartera és igual
Des de que tinc us de raó, mai no havia escoltat tant aquest mot com aquests últims temps. Encuriosit he intentar aprofundir en el seu significat, i ve ha dir que és la igualtat de drets, obligacions i oportunitats entre homes i dones, en tots els aspectes de la vida.

En aquesta imatge del Parlament,
Hi ha paritat?
Jo diria que NO
En el treball, mateixa feina igual sou, mateixa oportunitat d’optar a les promocions per ascendir o bé a l’hora de contractar personal, i  s'hauria de fer desaparèixer el concepte sexe home o dona a totes les convocatòries de feina, ens estalviaríem tots plegats un munt de problemes. Llavors, abans d’optar a una plaça, l’aspirant ha de rumiar si es veu capaç o no per desenvolupar les exigències de la tasca a fer, no per raons de sexe.

La paritat no la soluciona aquesta placa
No vull qüestionar la intel·ligència de cadascú, ja que es ben sabut  que no te res a veure el sexe amb la capacitat de la persona.


L'àvia de la caputxeta vermalla
té por
El que sí fa por i desperta preocupació, és que un cop la dona excedeixi  als llocs on legítimament aspira arribar, es comporti o caigui en els mateixos errors que els homes. Llavors no servirà de res tota la lluita per intentar canviar el món, haurà estat una feina en va, i creieu-me que vist com va tot plegat. Aquest món necessita urgentment un canvi de rumb i l’única oportunitat que té és un relleu en els mandataris a tots els nivells de la vida. I aquí si que crec que la dona podria tenir-hi un paper molt important, ja que penso que els homes han demostrat la seva manifesta incapacitat per canviar les coses.

A la Universitat de València
sembla que la paritat
no funciona gaire
Aquesta reflexió, feta més pel món laboral que per res més,  també serveix per totes les diverses activitats de la vida. Si ens parem a pensar de forma sèria, seria una bona oportunitat per intentar arreglar tot el desgavell que hi ha actualment i que els actuals líders es resisteixen a canviar, per alguna cosa serà…………….

No vull acabar aquest escrit sense fer esment a unes paraules que va dir una vegada una de les dones mes intel·ligents que hi ha hagut en aquest món de mones

Mai he cregu que pel fet de ser dona hagi de tenir un tracte especial. De creire-m'ho, estaria reconeixent que soc inferior als homes. I no soc inferior a cap d'ells”  

M. Curie.
Josep V.S.

1 comentari:

Miquel M. ha dit...

Totalment d'acord en que els homes i les dones han de ser iguals en matèria de drets, i que no hi ha d'haver cap preferència legal entre ells, però reconeixent també, com fa en Josep V.S., que no per la seva condició femenina, elles estiguin lliures de caure en els mateixos errors que ells.
Més que la qualitat física de ser home o dona, el que caldria és que tots plegats fóssim més bones persones.