diumenge, 28 d’abril de 2019

Els motius de les guerres

Mirant la tele des del sofà
Estic assegut còmodament en el meu sofà amb un aromàtic cafè fumejant al meu costat i disposat a veure la televisió, anunciant un reportatge sobre Síria, pinta be, comença el programa i apareixen les primeres imatges, quedo bocabadat del panorama.

Així és com queden les ciutats
després d'una guerra
Destrucció total per tot arreu, no ha quedat ni una casa dreta, ni carreteres, ni comunicacions, ni aigua, ni llum i el que és més greu, es el menjar, i els medicaments, depenen de l’ajuda internacional que arriba tard i malament, generalment en mans de les màfies que sempre s’aprofiten de les desgràcies alienes: un panorama devastador.

Les guerres sempre les pateixent
i les acaben pagan

els més vulnerables
Un cop acabat, es el moment de reflexionar, quin motiu ha portat a la humanitat a fer una barbaritat com aquesta??? La resposta és el fanatisme religiós. Un cop més les doctrines mal enteses, o mal interpretades intencionadament per motius foscos que no descobrirem mai, han portat la destrucció, la mort i el patiment a la gent més innocent i els autèntics causants del desastre estan còmodament a casa.

Els nens sempre pinten el que els hi demanem
i si els hi demanem que pintin una guerra,
tant els d'ara com els del 1937
faran dibuixos mol iguals
Recordo que en la meva etapa de Conseller Municipal del Districte de Sant Andreu vaig tenir l’oportunitat de inaugurar una exposició de treballs fets per nens de primària sobre la seva visió de la guerra, a la mateixa exposició hi havia una comparativa sobre dibuixos fets per nens de la mateixa edat de l’any 1937, en plena guerra espanyola. La curiositat és que comparaves els dibuixos i es veien avions llançant bombes sobre les cases en els dos, l’única diferència és que no hem evolucionat, seguim cometent els mateixos errors un cop i un altre.

Sempre hi ha un il·luminat 
disposat a preme el botò vermell
que fa començar una guerra
Una guerra comença pels somnis d’un il·luminat que es creu que pot conquistar el món, una altra per la mentida sobre unes suposades armes de destrucció masiva, una altra per motius religiosos promoguts a causa de falsos profetes que prediquen, en nom de Déu, unes doctrines en les que mai s’hi havia esmentat  la violència i que amb posterioritat van ser manipulades amb tèrboles finalitats, unes altres per raons ètniques….etc. qualsevol motiu serveix per iniciar un conflicte, del qual sempre acaban patint-ne les conseqüències les persones mes vulnerables.

L'home sempre ensopega
amb la mateixa pedra
El més lamentable de tot això és que, per cents d’anys que passin, l’home sempre té la necessitat d’autodestruir-se, cada cop amb armes mes sofisticades i més mortíferes, fins el dia en que algún sonat premi el ditxós botó vermell i salti tot pels aires i apa!!!
A començar de nou,
PATÈTIC!!!!

Esperem que més d'hora que tard que l'home reconegui els seus errors i canvíi de tàctica o no hi serem a temps (Pot ser les dones…..???)

Josep Vila Servia

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Es ben veritat que no escarmentem i que la història humana és un inacabable seguit de lluites i desgràcies, moltes vegades per motius ben fútils. A casa nostra hi ha hagut massa "Santiago matamoros" i moltes falses "Cruzadas", com la que vàrem patir nosaltres, que seguint falsos conceptes religiosos, han portat arreu mort i destrucció. Potser si que la situació millorarà si algun dia, com molt bé insinua en Josep V., arribessin a governar les dones. L'esperança no s'ha de perdre mai.

Unknown ha dit...

Ja diuen que el pitjor deprededor es l'home. En nom de Deu s'han fet moltes injusticies.
Segur que tots aquests homes que decideixen rentar el cervell als seus i tirar bombes
tenen fills i familia. No se com será aquesta generació que puja pero des que s'han
inventat armes de gran destrucció el "ser huma" ha deixat de ser-ho.
Dolors Fita
Cordials salutacions