diumenge, 16 de juny de 2019

Festa major del Putxet

El Diables
ballant a la plaça de la Bonanova
Per aquestes dades, com altres barris de la nostra Ciutat, el del Putxet celebra la seva festa Major. Normalment dura una setmana i no hi poden faltar els temes clàssics de totes les festes majors: La cercavila, amb els seus diables, ballades de sardanes, havaneres, un “vermutet” amb música, la “butifarrada”, festes per la canalla, etc. etc.. 

Els Jardins de
Mercè Rodoreda
El Putxet és un barri una mica complicat ja que està situat al voltant del turó del seu nom i això equival a dir que és un barri de muntanya. Sort tenim que per accedir-hi disposem de vàries escales mecàniques i d’un petit autobús que ens faciliten l’accés des de diversos punts de les perifèries. Però no tot són problemes. Hi tenim un parc i varis jardins, entre ells el de la Mercè Rodoreda o altres més petits com el de Portolà.

Jardins de Portolà,
un patit jardí penjat a la muntanya,
rodejat de cases
L’ànima de totes aquestes petites festes majors de barri i que fa que es puguin fer són les persones de les diverses entitats i altres a títol personal que hi treballen i sense elles no existirien. En el Putxet tenim la sort de que hi viu un gran músic professional que ja està a punt de jubilar-se i per aquestes festes sempre ens obsequia als veïns en un concert: en Juan Mario Cuellar, guitarrista
En Juan Mario, tocant

En Juan Mario ha nascut a Colombia, però des de petit que està entre nosaltres i s’ha format aquí. Ha participat en molts concerts a tot el món i el seu nom és molt cotitzat. Jo el conec des de fa molts anys (potser més de 30), i sempre ha tocat molt bé, però m’ha permès veure la seva evolució i el que fa el treball, la constància i els anys que es necessiten per ser una figura

En Juan Mario
acompanyat de la seva amiga de la flauta
El concert d’aquest any s’ha fet en el Jardins de Portolà, uns jardins que formen part de la finca del mateix nom i que són molts petits i romàntics, en un gran desnivell de la muntanya on estàvem escampats tot el públic amb petits g rups sota el arbres. En el concert el tenia que acompanyar la seva esposa, la Montse, que ara ho fa bastants vegades, però una indisposició no li va permetre venir i ho va fer una noia amiga que toca la flauta.  Un concert d’una hora que ens va passar volant.

Amb professionalitat, treball i constància
S’arriba lluny

Joan

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Poder gaudir d'una Festa major amb concert de guitarra, és un privilegi, i poder-ho fer dins l'ambient agradable d'un jardí urbà, encara ho és més. Com molt bé diu en Joan T., va ser una gran sort poder comptar amb la col·laboració d'un bon guitarrista.

Unknown ha dit...

Es bonic conservar la essencia de "barri" Som Barcelonins, pero encare tenim al cor la
joventut que hem passat al Barri, jo era de Gracia,
Dolors