diumenge, 14 de juliol de 2019

Estafes modernes


Ull amb els estafadors!
Imatge clàssica del estafdor
Amb aquest relat os explicare una vivencia que he tingut i que espero que serveixi d’avis per a totes les persones que puguin llegir-ho.

Els fets varen passar el divendres 5 de juliol al barri del Bon Pastor a la una de la tarda: estaba circulan per el carrer Fra Juniper Serra en direcció al carrer Santander amb la intenció de anar a trovar la Rambla Prim per anar cap al Fòrum.

Desconfia de les persones que et volen ajudar
a qui tu NO has demanat ajuda

És una forma de començar la conversa
per acabar consumint l'estafa.
De sobte una senyora que anava a peu amb va fer un senyal  com si tingues la roda davantera dreta punxada, jo vaig continuar sense fer-li cas dons no había notat que la direcció tremoles, Uns metres mes avall un señor amb va fer la mateixa observació, jo, estranyat, vaig aturar el vehicle a la cantonada de dels dos carrers, baixo del cotxe, miro la roda, la toco i res de res, llavors se m’acosta un home vestit amb un mono blau i d’aspecte equatorià i hem diu, molt amablement, que ell es mecànic i que la roda del davant no gira rodó, jo estranyat li responc que no he notat res, que la direcció del cotxe esta ferma.

Si t'espantes, ja estàs perdut
Seguidament hem diu que posi el cotxe en marxa i que giri tot el volant cap un costat, ho faig i en un tres i no res treu un cargol, una femella  i una molla que tot plegat feia pena, i va dir-me que havia tingut sort dons podía tenir un accident molt greu per que estaba a punt de perdre la direcció.

Com més parlis,
 més ventatge per l'estafador

Com podeu imaginar-vos vaig tenir un susto terrible i la meva senyora, que anava al costat, tremolava com una fulla d’arbre. Seguidament l’home va dir que ell era mecànic  i que m’ho podía arreglar in situ i que trigaria una mitja hora, jo vaig estar d’acord i endavant, hem va demanar model i data de matriculació del cotxe i que anava a buscar el recanvi corresponent.

Arriba una furgoneta, que NO és del RAAC,
amb els recanvis que fan falta,
i l'estafa acaba pagant 500€
per no haver fet res
ja que no havia cas
Al cap d’una estona es va presentar un altre home amb una furgoneta i va portar el recanviLlavors el conductor de la furgoneta va pujar al nostre cotxe i hem va ensenyar els recanvis que havia portat i els va donar el mecànic per que fes la reparació, mentrestant varem estar xerrant animadament els tres, de sobte el mecànic treu el cap per la finestra i ensenya la pesa vella i diu que ara ha de canviar la de l’altra banda i que giri el volant a l’inrevés i al cap d’uns minuts ja l’havia acabat.

Resumint, dons es molt mes llarg d’explicar, la broma hem va costar 500 Euros i el resultat es que no va cambiar cap pesa dons no feia falta, tot era una estafa.

AL MENYS QUE AQUEST ESCRIT SERVEIXI PER ALERTAR A TOTS ELS CONDUCTORS QUE NO CAIGUIN  EN EL MATEIX PARANY QUE JO.

Josep V.S.

1 comentari:

Miquel M. ha dit...

Sap molt de greu que avui dia s'hagi de desconfiar de tothom. Ja no es pot viure tranquil enmig de tanta gent deshonesta que hi ha a la ciutat, i que t'obliga a malfiar-te de tot i de tots, de dia i de nit.
Les estafes només serveixen per fomentar la insolidaritat i per transformar la convivència amistosa en un a desconfiança perpètua. És una llàstima!