diumenge, 1 de desembre de 2019

Canvi climàtic


El canvi climàtic trenca el glaç del Àrtic,
fa pujar el nivell del mar
i tots en patirem les seves
conseqüències
D’un temps cap aquí a tots els mitjans de comunicació ens parlen constantment del CANVI CLIMATIC, de l’escalfament de la terra, del gel dels pols nord i sud que s'està fonent a marxes forçades, la qual cosa esta fent que els nivells dels mars i oceans comenci a pujar d’una manera alarmant, i això pot tenir pels habitants del planeta funestes conseqüències. Els països costaners poden desaparèixer inundats per les aigües de les glaceres de les muntanyes que estan desapareixent i per damunt de tot els fenòmens naturals que cada cop son més violents i que estan provocant grans pèrdues humanes i materials.

La supervivència d'aquesta espècie
està en perill
Desprès de moltes reunions a tots els nivells i a diferents llocs del planeta, on podem constatar que es parla molt i es fa molt poc, es prenen dràstiques decisions que no serveixen per res perquè no se’n compleix ni una de sola, i l’escalfament segueix endavant i no hi ha res que el pugui aturar i tot degut a la falta de voluntat política de solucionar el problema.

Si els polìtics no ho arreglen
les terres avui fèrtils
en convertiran en ermes
Els politics de tots els països són els únics que poden aturar el desastre que es veu a venir, pot trigar més o menys però si no s’hi posa remei vindrà el dia que arribarà i llavors tot seran lamentacions, si és que queda algú per lamentar-se.

He anomenat els politics perquè són els que tenen a les seves mans les eines per intentar arreglar les coses, promulgant les lleis i els mitjans per fer-les complir, però no tenen les ganes de fer-ho i això pot ser irreversible.

Venècia, inundada
He arribat a escoltar que deixem de menjar carn perquè l’excés de consum afecta al medi ambient, doncs s’han de tallar grans extensions d’arbres per sembrar i poder fer farratge pels animals, encara que els humans  mengem herba s’hauria de cultivar el mateix terreny per fer el substitut de la carn.

Aquests i altres fums
són els que més contaminen
També es dóna la culpa als cotxes de la contaminació, cosa que sembla més raonable, però no es pren cap mesura per solucionar-ho i aquí si que es fàcil de resoldre.

Tampoc parlen de les grans industries que són les que veritablement contaminen: petroquímiques, centrals nuclears, etc., però com són grans lobbys econòmics.......

Un banc de plàstic flotant
pel mar
L’altre tema del dia són els plàstics, ningú em pot fer creure que el problema de les bosses de plàstic no es pot solucionar, en ple segle XXI no hi ha manera de fer un plàstic, o material similar, que no sigui contaminant?. D’acord que pot ser més car de fabricar però pel medi ambient els beneficis seran immensos i per a la humanitat també, però deixo el tema per un altre dia, crec que mereix capítol apart.

Hem de tenir l'esperança que els nostres mandataris, algun dia,
a ser possible aviat, prenguin consciència i actuïn

Josep V.S.

2 comentaris:

Dolors Fita ha dit...

Estem deixan un mon als nostre nets que fa pena. Dic jo perque si pagues una bossa de
plástic contamina menys?. Els polítics tenan tanta culpa com els Empressaris, pero els
que tiren coses al mar, les borilles a les platjes, els envasos de plástic que comprem.
tots tenim part de culpa. Hem robat al mar un espai per fer `pisos i ara el vol recuperar.
Aquí, crec que a Asturias hi habian 38 glaseras i ara ni han 19. Perque no han mirat de
preocupar-se qua en tenien 34? Tantes "Cimeras" per qué. Es ben veritat que el pitjor
deprededor es el "ser humä".
Que están fen a la Amazonia? per dir una de tantes.
Com sempre poseu el dit a la llaga
Salutacions. Dlolors F.

Miquel M. ha dit...

Tots els derivats del petroli són perjudicials pel medi ambient, però malgrat això, els pous de petroli no paren d'extreure'n diàriament vàries tones i sembla que, de moment, no trenen cap intenció de posar-hi fre. Nosaltres ja no som a temps de parar-ho, però tant de bo que els que venen darrera nostre hi trobin alguna solució per evitar el desastre que ens augura aquest article.