diumenge, 15 de desembre de 2019

Conte Sanittat


Dia d'hivern, a l'estany  de Banyloles

Bon dia amic meu, quin fred que fa, ja cal que t’abriguis força perquè aquí al parc hi ha força  humitat. Aquesta caseta de jardiner on t’aixoplugues no reuneix les més mínimes condicions necessàries per suportar el fred. Ja saps que hi ha diverses entitats, com ara Arrels, que et ponen acollir quan baixen tant les temperatures?.

Horari pel TAC: 21.30
Deuen tenir molta feina
Bé, ja callo, no et posis nerviós, ja saps que sempre sempre respecto les teves decisions encara que no les comparteixi, però ahir vaig acompanyar a un familiar a fer-se un Tc. al Clínic, i saps a quina hora? a les 21.15 de la nit. Sí, jo també vaig fer aquesta cara quan m'ho va di, es veu que tenen molta feina i han hagut d'ampliar l'horari d'aquestes proves.

Els hospitals públics
tenen la competència
dels privats
Sí noi, la Sanitat està molt tocada, amb tot això de la Llei Aragonès. Avui la millora de l’atenció sanitària pública ja no passa únicament per recuperar tot el que s’ha perdut, la sanitat catalana ha d’enfrontar-se a les asseguradores privades, ques cada dia ceixen més. Segons la Federació d’Associacions per a la defensa de la Sanitat Pública explica que el 27% de ciutadans a Catalunya té una assegurança privada. La disminució d’un 15% del pressupost sanitari públic entre els anys  2010 i 2014 ha repercutit en un augment del 16% en benefici de les asseguradores. Què et sembla?

Defensem la Sanitat pública
L’estadística elaborada pel Departament de Salut dels centres de Catalunya, mostra clarament que durant els últims anys, ha augmentat de manera considerable el nombre de professionals i les inversions en centres hospitalaris privats, mentre que han disminuït els de l’ICS, fins a l’inici d’una lleu recuperació en els últims anys.

A la nostra Cutat hi ha persones
que dormen als caixers  o al carrer
Aquesta imàgen és més
freqüent del que sembla 
Si, tens raó, la situació necessita que es potenciï urgentment l’Atenció Primària, per tal de revertir de manera controlada el mal causat, i fins ara això no s’ha fet.

Bé, com et deia al principi, eren dos quarts de déu quan vam sortir del Clínic i tot passejant vam arribar al Passeig de Gràcia, vols creure que pel camí vam veure persones bàsicament homes, aixoplugades en entitats bancàries i en entrades de finques, tot plegat vam contar 7 persones.

Una ciutat que vol ser amigable
no es pot permetre aquestes situacions, no trobes?
Bé, marxo que comença a ennuvolar-se el dia i fa fred. Cuidat!

Carme  AFOPA

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Es cert que hi ha moltes assegurances de salut, però potser això no és cap cosa desfavorable, perquè si no hi fossin, segurament que la Sanitat pública encara estaria més col·lapsada. Estic ben d'acord amb la Carme, en que és molt trist la gran quantitat de gent que no té allotjament i ha de passar la nit al carrer. Ens cal trobar-hi una solució. No tenim dret a viure tranquils mentre aquest greu problema no sigui resolt.

Dolors Fita ha dit...

Per desgracia es cert. Jo visc al Clot i ho veig cada dia. No se com hi entran pero jo he
vist a una parella que deixaba les coses a dins i Mallorca/Rogent fa com una mica de plaçeta,
allí menjaban i tornaban a entrar. No sé si els Guardias passan de llarg o ells no volen
anar en lloc.Al matí he vist que els del Banc treien els matelassos al carrer, `pero a les
8 de la tarde ja hi son.
Lo bo del cas es que la gent entra, fa les operacions que vol i surten esquivan peus o mans.

Salutacions Dolors F.