diumenge, 12 de gener de 2020

Bons Propòsits

Per valorar el que hem fet
 en un any que ha acabat
necessitem una balança apropiada
Hem començat un nou any, que és quan de forma  tradicional s'acostuma a fer una valoració, que sempre es desitja positiva, de les activitats realitzades durant l'any que hem deixat enrere. Sigui quin sigui el resultat, més o menys bo, del nostre balanç personal, ens cal ser sempre ben optimistes i seguir animosament endavant.

Per milllorar, hem de llegir,
però amb cura de NO ofegar-nos
És molt possible que ens calgui millorar algunes actituds personals, com podrien ser la de ser més atents, la de procurar aprendre cada dia una cosa més, la de no deixar mai la ment desocupada, i sobretot, el repte de tenir bona cura de la nostra salut. Aquest és un aspecte que no podem descuidar.

Regar les plantes,
si en tenim,
és una bona forma de fer exercici
Ens cal tenir ben present que l'exercici físic, encara que cansi, si es realitza de forma equilibrada, és una bona eina per tonificar el nostre cos, i per relaxar-nos i sentir-nos millor. Per fer aquest exercici físic, moltes vegades n'hi ha prou amb caminar una estona cada dia, amb pujar i baixar algunes escales o potser només amb regar les plantes que puguem tenir a casa, unes coses totes ben al nostre abast.

Hem d'imitar aquestes persones grans,
encara que no tinguem gos
Per a nosaltres, les persones grans, l'exercici és el millor mètode per assolir una bona qualitat de vida, per prevenir l'excès de pes, per enfortir la musculatura i per reduir el risc de problemes arterials. I també per impulsar-nos a sentir-nos millor, a mantenir la nostra autonomia personal i a contemplar la vida amb més optimisme.

Aquestes mans de persona gran han aprés
que teixint i desteixint
Avancem per la vida
El que passa és que els nostres bons propòsits, sovint queden oblidats. Però mai és tard per tornar-nos-hi a posar, i ens cal fer novament provisió d'aquests bons propòsits, saludant cada nou dia amb renovada alegria, considerant-lo com una oportunitat per a fer coses noves i per obrir els sentits de bat a bat a la bellesa que ens rodeja, sense encallar-nos en la rutina.

L'amor, com aquesta llar de foc,
si no es cuida,
s'apaga
Un altre bon propòsit, i potser el més important, és el d'aconseguir que les persones que es trobin a prop nostre, se sentin ben felices, estimades i acollides, i això només ens serà possible aconseguir-ho acollint de cor a tothom, en la convicció de que l'amor és com un foc, que si no es comunica, s'apaga. Només es pot dir que acollim de veritat quan les necessitats dels altres ens resulten tan importants com les nostres.

Com veieu, de bons propòsits per l'any vinent no en falten. Tots són molt estimulants, però no sempre són fàcils de realitzar, i segurament és per això que hi ha un adagi català que diu que "de bons propòsits, l'infern n'és ple".

Per tal de que l'infern no s'ompli més,
cal que tots passem dels bons propòsits als fets concrets.

Miquel Maria

1 comentari:

Joan ha dit...

Es molt cert que l'infern està ple de bons propòsits
Joan