diumenge, 2 de febrer de 2020

HabitatgeAlguna cosa està canviant
El temporal GLORIA avisa
-Bon dia amic, finalment avui he pogut  pujar, aquí al parc, a parlar una estoneta amb tu.

Vigila amb el fred, sembla que venen pluges i potser neu, encara que  hi a Barcelona nevi poc. Sembla, però, que la natura ja ens dóna proves de què alguna cosa està canviant.
Construint habitatges en contenidors

Et volia explicar que fa uns mesos havia sentit a parlar dels pisos fets amb contenidors, això vol dir fins a quin punt ens preocupa  a tots, el fet de la falta d’habitatge en general.

Aquesta grua
No construeix habitatges en contenidors
Ho fa per l'especulació?
Per exemple, ahir vaig anar a visitar els habitatges que s’han construït a Barcelona en contenidors del port.

-Sí, tens raó, l’especulació permesa, ens ha fet molt de mal, no m’explico com pot ser que Barcelona sigui deficitària en  Residències, i que s’excusin dient que no hi ha terreny, per contra, s’estan creant habitatges cooperatius, etc. 

Aquesta casa feta en contenidors
té bon aspecte
-A mi també m’ha sorprès noi, però et diré que vaig sentir pena, encara que, com que no hi entenc, semblaven ben construïts i dissenyats, hi ha quatre plantes i tres habitatges per cadascuna, dos de 30m2 i un de 60m2., ben dissenyats d’acord amb les circumstàncies i fins i tot tenen calefacció radiant.

Per les persones amb precrietat,
200€ són molts o pocs diners per elles
?
Segons van explicar-me, això venia de l’Institut Municipal de l’Habitatge i estava destinat a les persones amb més precarietat d’aquell barri. També van dir-me que si es cobrava algun ajut o petita pensió, haurien d’abonar el 20% d’aquesta, és a dir que no arribarien als 200 €. al mes???

Amb vistes com aquestes
No convida anar-hi a viure
És clar que és interessant, mira, és què ho  vaig trobar sense massa claror, així sí, tenen un petit balconet que dóna a una plaça gens bonica, on li falten plantes per tal que fer-ho més engrescador. El passadís per accedir als habitatges dóna a la part de darrere d’una vella finca molt descuidada.

En un entorn cuidad,
com aquest,
les persones hi viuen més bé
En fi, aquest entorn és depriment i tot plegat queda bastant fred, és per això que sento pena, perquè podria haver estat millor si haguessin cuidat l’entorn.

-D’acord, estic totalment d’acord amb tu, aquesta novetat és bona, es tracta d’una opció que donarà  aixopluc a joves, persones grans, etc., que els destini la Sanitat, jo m’estimo més esperar a saber com anirà tot plegat, el que té de bo, també, és que les persones que hi accedeixin no hauran de canviar de barri i això és molt positiu.

Bé amic, ja en tornarem a parlar, ara marxo perquè sembla que vol ploure. Fins aviat,
Carme

1 comentari:

Miquel M. ha dit...

Cada dia som més les persones que volem viure a la ciutat, però l'espai no augmenta al mateix ritme, i pràcticament continua sent el mateix. Això vol dir que tots ens hem d'estrènyer una mica i començar a fer com les abelles, que viuen en petites celles amuntegades dins del rusc.
Amb aquests habitatges tan petits que ens comenta la Carme, les ciutats es convertiran en veritables ruscs humans.