diumenge, 10 de maig de 2020

Què ens pot ensenyar el coronavirus?


El coronavirus és com un llibre obert.
Sempre ens pot ensenyar alguna cosa.
Ens pot ensenyar alguna cosa?, Des del meu punt de vista, crec que sí, i segons com hi responguem, el nostre futur pot anar per diferents camins, i no tots portar-nos a Roma. Us exposaré algunes de les meves idees

Imatge del coronavirus,
Aquest bitxo porta de cap a tota l'humanitat.
i demostra que aquesta
NO ho controla tot
Que uns petits bitxos invisibles a la vista humana ens estan portant de cap a tota l’humanitat, i que malgrat que aquesta té uns coneixements tècnics molt avançats en tots els camps, no ha sabut trobar-hi remei per pal·liar els seus efectes de forma ràpida, serveixi per fer baixar els fums de grandesa de tota l’humanitat i acceptar que la natura respon amb accions a les nostres accions que no s’adapten a les seves normes, ja serà un fet important

Aquesta noia ha de prendre una decisió.
I com que NO l'assessora ningú,
es posa la ma al cap
i no sap quin camí agafa
r


Que s’han de prendre mesures per fer front als fets, és una cosa innegable. Però el qui li toqui prendre-les ho ha de fer amb sentit comú, que segons diuen, és el sentit menys comú que hi ha, i s’han d’assessorar amb persones que hi entenguin i aquestes solen presentar solucions amb diferents graus, uns molt conservadors i altres no tant, o inclús molt agressius. Fins aquí, crec que una majoria important hi estarà d’acord

La pressa, mala consellera
Però els problemes comencen en l’aplicació del grau que es vol fer servir i els efectes secundaris que cada un porta, ja que no tots els experts pensen igual i tots tenen les seves raons, però la raó absoluta no la té ningú, i ja la tenim armada. Cada expert vol imposar la seva tesi i es tiren els plats pel cap, moltes vegades amb interessos externs que atien el foc.

Recorda, xicot, aquí mano jo
però com que això no porta vots
ara dic:
t'escolto xicot,
però qui mana soc jo 
I aquí, què hem vist que passava? Que els Sr. Sanchez ha tingut més interès en aprofitar el problema per dir “Aquí mando yo” i no escoltar a ningú i el Sr Torra va presentar un pla, des del meu punt vista, força coherent i ben raonat, fet per uns altres experts, però hi va afegir una petició: les competències, i es clar, la reacció va ser que en bones o no tant bones paraules, el van enviar a fer punyetes.

Imatge reduïda del Congrés.
El nen, que està d'espectador, pensa:
Això és una olla de cols
I no diguem l’espectacle que està donant el Congrés dels Diputats en el que el Sr. Sánchez parla molt però repetint sempre el mateix, el Sr. Casado, dient que ja passarà comptes amb l’únic objectiu de fer caure el govern, els de Vox amb la seva idea d’empaperar a tothom, els bascos sabent treure redit de tot, els d’aquí amb cara de pomes agres, etc. etc.

I malgrat això, si sabem i som capaços de llimar
aquest petits problemes,
i ens entenem,
tirarem el país endavant

Joan2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Es ben cert que sempre som a temps d'aprendre alguna cosa nova, i aquesta funesta epidèmia del coronavirus, ens pot ensenyar que, malgrat els avenços de la ciència, tots continuem sent molt vulnerables.
És una llàstima que els experts no arribin a posar-se d'acord en la seva solució i que, en certes actuacions polítiques, el sentit comú sembla que sigui, com ens diu en Joan T., el menys comú de tots els sentits.
Tant de bo que aquest malson del virus s'acabi de una vegada, i els desastres personals, socials i econòmics que ara està causant, els puguem superar ben aviat.

Josep Maria V. ha dit...


Pel que diu en Joan està en lo cert, que els polítics aprofiten l'ocasió per poder agafar el mando del país, sense importar-los la salut dels ciutadans. El que els importa és conservar la "trona", i per això sols els interesa lo seu, el que diuen ells, sense buscar el diàleg i la solució millor pel ciutadà.