diumenge, 26 de setembre de 2021

La gran vacuna

 

Imatge de les vacunes del Covid.

Crec que quasi totes les persones del món occidental estem vacunats de la majoria de malalties. És una mesura aplicada des de petits. Ara ens tornem a vacunar pel tema de la Covid. I sembla que amb aquesta vacuna podrem controlar millor aquest virus i salvar moltes vides. Però jo he comprovat que sense adonar-nos m’han injectat una vacuna que em té molt preocupat.

Imatge de la societat del benestar.

Jo parlo d’una vacuna que la porta la mateixa societat del benestar. No sé de què està feta però de segur que deu portar una  proteïna de menfotisme, una molècula  contra el sofriment aliè i una forta quantitat d’antiinflamatoris per poder processar el patiment d’altres  com si fos una telenovel·la.

Avui ens mirem aquestes imatges
del volcà de les Palmes
i no ens fred ni calor. 

És una vacuna nova que aconsegueix que tota la gran massa de gent que estem vacunats ens fa allunyar del dolor que es produeix a uns quants quilòmetres de casa. Jo em quedo parat, de com actua de bé aquesta vacuna, ja que puc estar mirant les informacions que ens arriben de grans desastres, siguin ecològics, naturals, guerres o de sistemes polítics despòtics, i continuo fent la meva vida sense immutar-me.

Tots diem que la justícia es cega
però no diem que no veu si algú
li mou els platets.

Si què és cert que de mica en mica ens va fent més egoistes i poc sensibles i cada cop estem immersos en un món més superflu. Davant d’aquestes adversitats, jo no puc fer grans coses, petits donatius i para de contar. Però com a persona privilegiada dins d’aquest planeta tan injust, SI ÉS QUE EL MÓN HA DE SER JUST, penso en el feble que som la raça humana com a societat. Creiem que tenim uns governs forts i units i tot és un bluf. Si el tema són les peles, podríem dir que encara se segueixen pautes d’interès econòmic que es respecten amb certs paràmetres. Però si els problemes són injustícies, guerres i misèries humanes, veus que a part de bones paraules, els seus resultats són decebedors. I sols els preocupa que no vinguin refugiats.

Creiem que tenim governs forts, però sembla més que juguen una partida de poker 

que no pas treballar per fer un món més just .

Observes que països amb governs mancats d’escrúpols i amb una democràcia minsa i una repressió terrible, aconsegueixen que els anem acceptant. Si aquí a Europa és jutjat antisocial  el maltracta de les dones i el col·lectiu LGBT, no tenim cap mania de  tenir acord en règims que fan d’aquests temes un abús i escarni. I a l’hora de vacances no ens costa gens anar a països que no respecten a aquestes persones i que fins i tot nosaltres consentim que les nostres dones hagin de canviar els seus hàbits de conducta per anar a deixar-los  divises.

Cert que amb la VACUNA el que realment aconseguim és

que el consumisme desenfrenat no pari.

Salvador CM  

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Potser si que la proteïna del menfotisme, de la que ens parla en Salvador CM, ens fa tornar mesells a les desgràcies dels altres. Ara mateix, la televisió ens mostra els drames personals que causa l'explosió del volcà de La Palma, com si tot fos només una pel·lícula. Caldria buscar una anti-vacuna que ens faci més solidaris amb totes les persones que pateixen i que es troben en dificultats, una anti-vacuna que ens fes més humans.

Dolors Fita ha dit...

Si es cert, pero jo confio en que hi ha molte gent que encare te sentiments, que pensa amb les persones d'aquesta illa que ho ha perdut tot el que habian fet i acumulat amb el seu esforç i treball. la prova es aquest escrit. El que no sé si la juventut que puja tindrá aquest sentiments o el sentit de
materialisme será mes fort. Crec que com sempre hi haurá de tot. Realment aquest escrit ens remou la conciencia.
D. Fita