diumenge, 6 de febrer del 2022

Falten Caixers automàtics a Barcelona?

 

Aquest Caixer automàtic
ens dona diners i que ens pensem que són "de veritat".

Des de fa uns anys el mapa bancari del país ha canviat. Han desaparegut bancs petits que se’ls han menjat el grans. I a més ens estan obligant a operar des dels seus sistemes informàtics, cosa que a les persones grans ens està portant molts problemes, i l’ajuda que rebem és molt minsa. 

Església de Ribera de Cardós
Aquest poble té església, però NO Caixer.
Si necessites efectiu, has d'anar a Llavorsí (10 Km).

Aquest problema ja fa temps que el pateix la Catalunya rural, i ara ha arribat a Barcelona, i l’Ajuntament vol intentar posar-hi remei. El dimarts passa va convocar una trobada al convent de Sant Agustí (carrer Comerç) amb les persones grans, a la que vaig assistir i escoltar el que deien els representants de la Casa Gran i les pròpies persones grans. Estava presidida pel primer Tinent d’Alcalde Sr. Jaume Collboni, i l’acompanyaven el Regidor de la Gent Gran, Sr, Joan Ramon Riera i la Regidora de Consum, Sra. Montserrat Ballarín.

Un caixer d'una sucursal bancària
Solucionaven la desaparició de la xarxa pública. 

Ens van informar que Barcelona fa 3 anys tenia 1.214 caixer en l’espai públic, que pagava el seu cànon corresponent a l’Ajuntament, i que avui només en queden 497 o sigui que en tres anys s’ha perdut un 40% de Caixers de la xarxa. No obstant, com la xarxa de sucursals bancàries era molt ample, podien anar a treure diners en aquets Caixers.

Una oficina bancaria tancada
No era rendible. 

Però ara els bancs han descobert que algunes oficines no són rendibles i aquestes les estan tancant. I on són aquestes oficines?. Aquestes oficines solen estar en barris modestos, i en aquets barris és difícil trobar un Caixer i treure diners en efectiu. 

Persones grans traient diners del caixer.
El  fill, que és menys gran,
ajuda a la mare que té una edat respectable.

Moltes persones grans estan acostumades que quan cobren la pensió la reparteixen en sobres diferents, uns per el mercat, altres pel vestit, subministres etc, i si ja no ho fan en  efectiu, ho fan posant-les en altres llibretes i que donen feina als bancaris i no deixant ni un ral al banc. 

Façana de l'Ajuntament de Barcelona.

Per solucionar el problema, l’Ajuntament farà unes propostes a la Banca, que poden ser vàries i que NO cito per no allargar molt aquesta petita ressenya, i que anirem coneixent a través d’Internet. (Les dades que he citat, ja hi són) 

Ningú discuteix que són dels que els hi han posat.
Però de vegades sembla que les persones grans
no som clients i que no els hi interessem.

En quant a les intervencions de les persones grans, que van ser moltes, en citaré tres

1.-) Sembla que els bans no recorden que els diners que les persones grans tenim en compte corrent no són d’ells, sinó nostres. I per la feina de administrar-nos aquets estalvis ens cobren uns euros cada any. Per fer pagaments ens recomanen fer-ho amb las targetes de crèdit, i que també cobren per tenir-les, o podem fer transferències i altres operacions des de Internet o mòbil, però, si bades, o no tenen compensacions, sempre pretenen cobrar. 

Però si no tenim Caixers ni oficines,
Hem d'agafar un bus i anar a "Ciutat"?.

2.-) Si vols que et tornin diners en efectiu, ho podies fer-ho, si tens llibreta o Targeta, des del Caixer, o l’oficina.... però si no hi ha ni Caixers ni oficines, què fem?. Anar a un barri que en tinguin?. Si la nostre mobilitat ens ho permet, també ho farem i callarem. Però sinó, protestarem, que és el que fem 

En els banc,
ens tracten sempre correctament?
Hi ha qui no hi està d'acord.

3.-) Es comenta que no sempre el tracte que rebem del personal no és adequat i que s’hauria de corregir. Una proposta seria que al menys a les persones grans se’ns permetés no utilitzar les noves tecnologies amb tant de rigor i continuar operant com sabem fer. 

La llufa que ens han penjat aquest any.
Però deixa molt clar que estem controlats
pels quatre cantons i que no badem.

I per acabar cito la innocentada que va corre aquest any i que no es va comentar: Que Hisenda volia perseguir els avis que féssim petits obsequis en efectiu als nostres néts, ja que eren donacions i com a tal tributen

Aquets sistemes que se’ns imposen no fan riure,

fan plorar

   Joan


1 comentari:

Dolors Fita ha dit...



Valguem Deu, que ens queda per veura encare.

Dolors F.