diumenge, 10 d’agost de 2014

Baixa el Fons de Reserva de les Pensions

 Burgos anuncia la retirada de diners del Fons. 
He llegit al diari que la guardiola de les pensions baixa a 49,239 milions d'euros. Aclareix, que des de l'any 2,012 el Govern Central s'ha gastat tots els interessos obtinguts per aquesta guardiola, que pugen 24,150 milions d'euros.

Però, a més, el Govern a rebut de la Comunitat Europea 60,000 milions d'euros per salvar la banca, i, a la vegada, s'ha endeutat fins a quasi igualar el PIB d'Espanya, el què fa difícil poder rebaixar el dèbit que ha assumit i tornar el diner del fons de pensions.

Sr Wert, ministre d'educació, Cultura... i altres
Però la inconsciència del Govern Central per gastar diners en benefici dels seus interessos és al·lucinant, manté tots el funcionaris dels Ministeris de Madrid, encara que les seves competències ja han estat traspassades a les Autonomies, com la Sanitat, l'Ensenyament, les beques pels estudiants, la Cultura, i a pesar d'aquets traspassos tots els funcionaris d'aquests Ministeris continuen cobrant els seus sous.

Amb les despeses per mantenir els Ministeris sense competències, és podrien atendre molts més serveis, com els establers a la llei de benestar social, o evitar posar mà al fons de pensions.

Ministeri de Sanitat a Madrid
Antic edifici dels Sindicats
A més el Ministeri de Sanitat, imposa que sigui el metge de la mútua qui determini les altes i baixes dels treballadors. És què el Ministeri vol derivar la sanitat pública a la privada? La sanitat ha estat traspassada! 

Bé, desprès de lo exposat i molt més que podria detallar, faig aquest raonament: Si les persones grans ens hem pagat de la nostra butxaca, durant anys, una pensió per gaudir d'una jubilació digna, hem de saber amb seguretat,  cóm i quan tornarà el Govern aquests diners?

Segurament ho deixaran pel partit polític que vingui desprès. Encara que els polítics quasi tots son iguals, aparenten fer coses grans pel país i, desprès, no compleixen. Són responsables dels seus actes?.

L'únic avió de l'aeroport de Castelló
El Govern Central de torn ha fet grans obres d'infraestructura amb pressupostos sense tancar ni estudis de rendibilitat, (com a mostra: Autopistes, Aves i Aeroports), que actualment són deficitàries i aquestes deutes els hem de pagar els ciutadans, inclosos els pensionistes. Però, cóm les podrem pagar?

Per tant, la gent gran tindríem que protestar per aquest forat de diners que fan al nostre fons de pensions que és la nostra seguretat de futur. Els partits polítics d'Espanya van subscriure el Pacte de Toledo perquè ningú en disposes, però el Govern ha fet cas omís, i des del 2012 ha disposat de 24,150 milions d'euros. Aquesta actuació és legal i ètica?

Josep Maria V.
Nota
La primera foto la va publicar el Periodico el dia 7 de juliol, junt amb un article que comentava la notificació que va fer el Sr. Bustos d'una nova retirada de diners del Fons de Reserva de les Pensións

1 comentari:

Miquel ha dit...

El futur econòmic del fons de garantia de les pensions, és sumament inquietant. No hi ha dubte que, d'aquí molts pocs anys, si el Govern hi continua posant mà, com està fent ara, la seva fallida serà segura: no hi haurà diners suficients per pagar les pensions. Lamentablement, ben poca cosa hi podem fer nosaltres. Només seguir l'exemple d'en Josep Mª i protestar públicament per aquest llatrocini legal que se'ls està fent a tots els pensionistes del dia de demà.