diumenge, 14 de febrer de 2016

PAM

El PAM no són coets de Sant Joan
És el Pla que l'Ajuntament presenta

pel període 2016-2019
PAM, els que no saben de què va, els pot semblar l’explosió d’un coet o una cosa similar. Res més lluny de la realitat. Es tracta del document que cada 4 anys, l’equip de govern de l’Ajuntament presenta com a Pla d’actuació Municipal (Ara del 2016-2019), o sigui el que pensa fer en aquest 4 anys del seu mandat. En aquest moment està en període d’informació pública perquè la ciutadania hi diguem la nostre. I el Consell de la Gent Gran de Barcelona, (CAGG), ens ha convocat per fer-ho

La Pompeo Fabra del carrer Balmes
El dia 10 de febrer passat ens vàrem trobar unes 150 persones grans a la Pompeu Fabra, en la seva seu del carrer Balmes, per tractar d’aquest tema. Està dividit en 4 eixos i aquests en varis apartats i en cada un d'ells s’exposen els objectius que persegueixen i unes quantes actuacions que es preveuen. Cada una d’aquestes actuacions comptarà en una partida pressupostària que ja es definirà.
El meu grup de treball

Com sigui que molts del temes que formen el PAM ja els havíem tractat en la IV Convenció de la Gent Gran d’ara fa un any, ja s'havien fet aportacions en aquest sentit, el CAGG va creure convenient adjuntar-les per si podien servir per enriquir els debat que es tindria el dia 10.

Hi participaren els 73 barris
de la Ciutat
Malgrat aquesta ajuda, molta feina per un matí, i per intentar que sortissin quantes aportacions millor, ens varem agrupar en quatre espais diferents i amb temes diferents. Els objectius tots són lloables i no varien gaire d’un pla amb un altre. No així en les actuacions. Aquí van començar a sortir moltes propostes, unes per matisar els significat de paraules ambigües, altres per manifestar punts que no s’hi està d’acord o afegir temes que s’hi troben a faltar. Com veiem, una amplia aportació i de tots colors, que demostra que ens ho havíem mirat. Esperem que moltes d’aquestes aportacions s’incorporin al text que  passi al Plenari de l’Ajuntament, però sobre tot que les puguem veure fetes realitat abans del 2019

Inauguració de l'acte per la  Il·lma.
Sra Laura Pérez i Castaño.
 
L’acte el va inaugurar la Sra. Regidora de l’àrea Cicle de Vida, Feminisme i LGTBI, Il·lma. Sra. Laura Pérez i Castaño, que ens va fer una pinzellada del que pretén aquest document del PAM, acompanyada per la Vicepresidenta Associativa del CAGG, Sra. Mary Luz Eixart, que de passada i com aquell que no diu res, va mencionar que a la gent gran ens agradaria ser una mica més decisiva en els temes que ens afecten, i de la Sra. Emi Pallars, que actuava de secretària

Resum: Una feina ben feta
Joan

4 comentaris:

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Molt bon article Joan, feia dies que no publicava articles seus, com sou diversos amics ...
Molt ben fet, i una salutació molt cordial.
Barça 6 a Celta 1.

Miquel M. ha dit...

Com a participant en aquesta jornada, puc assegurar que hi va haver un animat diàleg i una entusiasta col·laboració, per part de tots els assistents, en l'examen i discussió dels diferents temes, referents a Sanitat i salut, Habitatge, Espai públic i Justícia social, que hi varen ser tractats. Va ser una jornada ben profitosa i tots els que hi vàrem participar n'esperem un resultat molt positiu.

Mary Luz Eixarch ha dit...

Esta tan bien descrito todo que es para archivarlo y consultar cuando se necesite.
La participacion fue muy numerosa ylas diferentes mesas de trabajo animadas y con muchas ganas de decir cada uno lo que le parecia mas oportuno.
MaryLuz

Josep Maria V. ha dit...

Esperem, amic Joan, que aquest Congrés sobre el PAM, no sigui al final com totes aquelles promeses que sempre ens han fet i la realitat ha estat que quan s’han acabat els dies o hores del Congrés, sols ha sigut per part de l’Ajuntament un compliment legal de fer aquestes trobades, però les conclusions es troben a l’aigüera. Només tinc confiança si ens fan una bústia a l’Ajuntament per poder fer les reclamacions oportunes del per què no s’han posat en practica aquelles conclusions acordades al Congrés.