diumenge, 27 de gener del 2019

Dret a la informació

El dret a la informacio
és un dret Humà

Considero que un dels drets més importants que tots tenim, és el dret a estar ben informats. Sovint se'ns demana, a les persones grans, que procurem decidir per nosaltres mateixos, però si no disposem de una bona informació prèvia, el nostre dret a decidir de forma correcta s'evapora com fum d'encenalls.

Portada d'avui de la Vanguardia
Tots podem comprovar que les notícies que ens proporcionen els mitjans de comunicació, no acostumen a ser mai ni neutres ni fidedignes, sinó molt tendencioses, en un sentit o en un altre, i això fa que el dret de decisió que se'ns reconeix a les persones grans, resulta només una utopia.

Sense una informació correcta, qualsevol decisió que puguem prendre, podrà ser equivocada. És fa realitat el que deia Mark Twain: “si no llegeixes cap diari seràs un desinformat, però si en llegeixes molts, seràs un perfecte mal informat”. Això és el que ara ens passa.

El Periódico la dona així

Els diaris ens omplen de notícies molt contradictòries, segons les seves preferències, i contínuament intenten fer-nos passar gat per llebre.

Es fan ressò de converses i declaracions de persones de molt oposats partits polítics, que expressen les seves opinions com si parlessin amb certesa absoluta, com si proclamessin articles de fe i estiguessin en possesió de la veritat. De fet, tothom preten tenir la raó, i això no és possible.
Al llegir notícies hem de fer  les orelles llargues


L'incessant garbuig de la informació periodística que ens arriba cada dia, sobre el que és bo, el que no és tant bo, o el que és dolent del tot, amb notícies contradictòries, resulta molt atabalador, ens fa bullir el cervell, i també fa que el nostre suposat dret a decidir, naufragi i s'enfonsi en un tempestuós mar de dubtes.


Amb un cap com aquest
és impossible decidir amb seny
Degut a l'absolut galimaties d’opinions amb que tots ens bombardegen, resulta molt difícil destriar el gra de la palla. Decidir correctament exigeix un esforç titànic, i la decisió que finalment podem prendre, potser ja no estarà motivada pel seny sinó pel sentiment, per allò que ens agrada més, que no sempre és lo millor.

Els mitjans de comunicació haurien de posar
les notícies de forma clara i imparcial
Per això crec que caldria exigir els mitjans de comunicació, menys sensacionalisme i un major respecte a la veritat. Més honestedat i sinceritat en les seves notícies, en favor de la claredat informativa i també en favor del dret que tots tenim de poder decidir després amb coneixement de causa.



Des d'aquí reclamo el meu dret a poder rebre sempre
 informacions sinceres i honestes.

Miquel Mª                                                


2 comentaris:

Unknown ha dit...

Suposo que hi han moltes persones d'opinions sinceras i correctes pero que deuan tenir
uns canons d'informació que han de acceptar per mantenir-se com a "periodistes" del diari o espai televisiu.

Cordialment Dolors Fita

Josep Maria V. ha dit...

Diu molt bé en Miquel que el dret a la informació és un dret humà, però per la falta d’aplicació dels drets humans pels estats que es diuen democràtics, però que no ho son, no sòls serem mal informats, sinó que també mancarem amb aquest govern de la formal i estricte divisió dels poders, legislatiu, executiu i judicial.