dimarts, 7 de juny de 2011

La pedra llençada

El cogombre
Aquest dies estem vivint tot el mal que pot fer, el donar una noticia precipitadament, sense estar del tot confirmada. I això pot tenir unes conseqüències incalculables. (Com que era la paraula d’una autoritat, la notícia ja és donava per certa).

Això és el que ha passat amb el cogombre (pepino). A l’economia, que ja estava molt malmesa, només li faltava això, tant per la pagesia com per l’exportació del aliments cultivats al nostres país.
Encara que han demanat disculpes, el mal ja esta fet.
Quantes vegades donem per fet allò que hem escoltat, i més d’una vegada després ha calgut rectificar.  
Avui dia les noticies les rebem a l'instant que succeeixen. És important estar ben informats, però això també té la seva part negativa. Els medis de comunicació han de tenir més transparència  Hi ha alguns programes que es permeten jutjar la vida de les persones sense tenir en compte si és verídica la noticia que estan donant.
El cogombre quan estaba alegre
A nivell personal, quantes vegades parlem d’oïda sense mirar o analitzar si allò que ens han dit és verita?.
Quantes vegades, amb molt bona intenció, hem repetit els comentaris o notícies que hem escoltat o ens han dit, i que s’han anat repetint d’uns als altres, sense tenir amb compte si eren reals o no?
Hem pensat el mal que podem fer sense voler? Famílies enemistades, o parelles trencades?.
Siguem tots més honestos i no parlem per parlar
Anna 

5 comentaris:

miquel ha dit...

Estic molt d'acord en que tots hauríem de ser força més prudents amb les nostres paraules. Hi ha un aforisme medieval, que diu que la llengua no té ossos, però els tritura, i és ben veritat. Tot el crèdit que havien aconseguit els cogombres, acaba de ser triturat. Ara el mal ja està fet, i serà bastant difícil recompondre la gran trencadissa econòmica causada.

Joan ha dit...

Els fets dels cogombres amb recorda el rebombori de la “Grip A”. Allà va quedar clar que la teoria de la Teresa Forcades, que tot era un muntatge de les farmacèutiques, era cert
Però amb el cogombres, qui en surt beneficiat: NINGÚ. I perjudicats: MOLTS
Et felicito perquè d’aquest fet desgraciat, en treus unes recomanacions molt positives
Joan

Josep Maria ha dit...

La noticia a més a més d'haver estat precipitada, l'han donat amb el coneixement d'haver-se causat morts, i aquesta manca d'ètica no es tindria que tolerat ni admetra, fos qui fos el qui va informar als mitjans de comunicació, dels suposats autors dels fets. Aquet bocamoll no sols tindria que ser dimitit innmediatament del seu càrrec, si no que la justicia tindria que prendre cartes en el assumpte d'ofici per haver imputat un delicte de mort per omissió als pagessos espanyols i a totes les autoritats del govern i autonomies per no haver compler amb les seves obligacions de control de pproductes alimentaris. El que ha tirat la pedra sense sapigué el perqué ho feia tindria que ser castigat per la llei.

Mary Luz ha dit...

Por mas que lo deseemos, la prudencia no existe, nuestra reputación está " por los suelos", pepinos, tomates, gripe A... y después qué?, el caso es castigar a este país, ¡como si no lo estuvieramos bastante!. Cuesta muy poco decir... ESPAÑA, ha sido ESPAÑA...y yo me pregunto ¿ porqué?, ¿ cuando? ¿ cómo?,las preguntas son muchas y variadas... pero todas sin contestación. El silencio por respuesta. Nuestros campesinos como el producto y el país ¡ por los suelos! y mientras tanto nosotros no tenemos derecho ni a la pataleta. Y la ley?, a ver si se oye... eso esperamos todos con ansiedad.

Mary Luz

Mª Lluïsa i Josep ha dit...

Acabem de tornar de Dusseldof on hi hem pasat molt dies, entre ells el que ca publicar aquest article

Els dies 5 i al 8, en el super del barri no varem notar a faltar cap verdura espayola i ningú deia res

Ha estat al arribar aqui que ens hem assebentat del lio que s'ha armat

Mª Lluïsa i Josep