dimarts, 5 de juliol de 2011

Àgora: Entrevista a Felip Puig

Felip Puig
En el programa del dia 4, Xavier Bosc va entrevistar a Felip Puig. Jo la vaig trobar molt interessant, ja que en Xavier  Bosc és un bon entrevistador i en Felip Puig un personatge que dona molt de si. Si la voleu escoltar tota, feu click AQUÍ.
Van tocar molts temes. Els tractaré de forma comprimida
Actuació policials de la plaça de Catalunya i el Parlament:En el període de temps entre aquets dos fets s’ha canviat la idea de que el violents eren els bons i els mossos els dolents i ara és a la inversa
Velocitat 110 o 120?
Mossos sense identificació: “Els mossos van sempre identificats, encara que quan actuen pot quedar amagada per la indumentària del moment. En tots els cossos de policia, quan hi ha actes amb presència de violents, es preferent la seguretat dels agents que la seva identificació”
Coordinació: “En les actuacions policials en que intervenen varis cossos, han d’estar coordinats. Això vol dir que, un cop dissenyat el dispositiu i mentre es realitza, s’ha d’obeir a un comandament únic”.
Mesures: Creació d’una unitat especialitzada per lluitar amb eficiència contra la violència, que ara utilitza mitjans tècnics i informàtics molt sofisticats (Furgoneta)“
Càstigs: “Aviat veurem persones encausades. Arcadi Oliveres ja es va disculpar i NO procedirem contra ell
El bisbe de Lleida
Espai públic: “L’espai públic és per tots els ciutadans. No perquè uns pocs violents l’utilitzin per fins propis”
Velocitat: La variable, ben organitzada, és positiva. El control de la velocitat és per prevenir accidents. Les multes són una conseqüència i no un fi. No hi hauran excepcions, com ho demostren els dos casos de persones púbiques
El diputat de Convergència Gerad Fiqueres, que el van enxampar a 167 K/h, n’és un exemple i l’altre el del bisbe de Lleida, Joan Piris, que com ell mateix explica en la seva carta pastoral (Clicar AQUÍ) d’aquest setmana, li agrada massa córrer, i en Puig li agreix el reconeixement públic d’aquesta debilitat seva. Aquí, l’acudit fet entre en Bosc i en Puig, va tenir la seva gràcia. (Bosc) I ara vostè li posarà la corresponent penitència? (Puig). L’administració només pot posar multes. El que posa penitències és ell.
Altres temes:
  • Riscs d’atemptats
  • Creació d'una unitat d'Atenció a les víctimes de la carretera
  • Radars: En tenim 192 i ara en posarem 30 més en funcionament. Els havia comprat l’anterior govern i no els deixarem en un magatzem!
  • Atracaments a domicili: Més mossos i més compromís de tots els altres departaments que hi intetvenen, com justícia, etc  
Resum: hi vaig passar una bona estona i si el que diu es correspon amb el fets futurs, pot ser positiu

Joan


1 comentari:

miquel ha dit...

Tant de bo que tots els bons propòsits del Sr. Puig tinguin una feliç compliment. La realitat, però, és que els fets delictius no minven, i els atracaments a domicili van proliferant. A la mateixa escala de casa meva n'hem tingut recentment una trista prova, amb l'entrada violenta de cinc homes armats a un pis de la casa, que després de maniatar i colpejar amb gran duresa el matrimoni que l'habita i també a la minyona (que després va haver d'ingressar a l'hospital), els varen robar tot el que tenien al pis i a la caixa forta. I ara ja ningú sap on paren. Es per això que desitjo tota la sort del món, al Sr. Puig, en la seva decidida lluita contra la delinqüència.