dissabte, 28 de juliol de 2012

Cadena Perpètua

Cadena perpètua
Quan el govern d’en Rajoy va iniciar el seu mandat, va anunciar que inclouria la pena de cadena perpètua al Codi Penal, amb la finalitat que els delinqüents perillosos fossin castigats amb duresa. Aquesta proposta em va semblar molt assenyada, deduint-ne que també agreujarien la reiteració i la reincidència per als malfactors que cometessin petits delictes amb molta freqüència sense passar ni un sol dia a la presó.

A qui tanquen?
D’aquest anunci fet pel govern d’en Rajoy no se n’ha parlat mai més, però si que hem sabut que Bankia, presidit pel polític Rato, a l’últim balanç va donar un benefici, i pocs dies desprès es varen estimar pèrdues que van arribar fins els 24.000.000.000 d’euros, i que aquestes pèrdues les havíem de pagar entre tots els ciutadans. També vàrem conèixer les construccions d’aeroports sense tràfic aeri. A un d’ells s’hi ha inaugurat últimament, un monument amb un gran avió dedicat a l’expresident de la Diputació valenciana. Al pressupost presentat pel govern central per aquest any s’hi ha inclòs l’allargament de l’AVE a La Corunya i el mateix per Extremadura.  D’aquestes insensateses n’hi han moltes més, que van sortint com a bolets en els mitjans de comunicació.

I els judicis, què?
Aleshores jo em pregunto: Perquè no es tira endavant la reforma del Codi Penal que donaria una tranquil·litat al ciutadà i evitaria la contractació de més policies per guardar l’ordre als llocs on es cometen aquests delictes?  És evident que als polítics no se’ls exigeix un títol per poder exercir aquesta activitat i per tant manquen d’ètica a la seva formació professional. Sols és vàlid l’amiguisme..... i no totes les amistats són bones!

Amb aquestes premisses s’arriba a la conclusió que la cadena perpètua no s’aprovarà fins que els amiguetes que han ajudat a finançar totes les obres públiques amb bancs i caixes arruïnats, enriquiments d’uns quants i d’altres actuacions que tots coneixem, els puguin salvar de la cadena perpètua que algun d’ells es mereixeria

El quinquis NO hi són
De moment els qui sofrim cadena perpètua som tots els ciutadans, i en especial la gent gran, els que tenien drets a  subvencions de la Llei de Dependència amb càrrec a l’Estat, les persones més o menys disminuïdes, els parats, la joventut, la cultura i un llarg etc..., sense que el govern central hagi fet cap esforç per reduir els seus sous, ni per aprimar els ministeris, especialment aquells que ja s’han transferit a les comunitats.

Fins quan hem de patir aquesta cadena perpètua?

Josep Maria

3 comentaris:

Joan ha dit...

Jo crec que aquesta cadena perpètua o una de semblant amb un nom més bonic, no ens la traurem de sobre mai

Joan

Miquel ha dit...

És molt oportú que aquest article ens recordi l'incompliment de moltes promeses de govern, uns incompliments que ens han portat a la lamentable situació crítica actual. Si la saviesa popular afirma que les paraules se les emporta el vent, les promeses electorals encara són molt més lleugeres, i desapareixen només bufant.
Que diferent seria si els causants de l'actual desgavell econòmic haguessin de respondre personalment del mal social que han causat! Potser no serien condemnats a la cadena perpètua, que segons aquest article es mereixerien, però si al deshonor, a la deshonra i a compensar econòmicament tot el mal i el sofriment causat a milions de persones innocents.

Anònim ha dit...

Mai defensaré la cadena perpètua, tan de bo s'endureixin les penes pels lladres de guant blanc, especialment en quant a tornar els diners, però això no em farà desitjar per a ningú la cadena perpètua. Carme