dissabte, 24 de novembre de 2012

Cadena Solidària Veïnal. El gran recapte

Logo de la campanya
Estem vivint una situació de degradació moral molt important sense que s’estiguin produint reaccions polítiques adequades, manquen, per tant, solucions valentes i efectives que ens condueixin cap unes institucions públiques que funcionin de forma més solidària, justa i equitativa. Però avui el motiu del meu escrit no és el de aprofundir en les causes, sinó comentar els efectes.

Aquesta crisi ens està abocant a viure situacions tràgiques, famílies amb tots els membres sense treball, no percebent subsidi d’atur, desdonades de la seva vivenda,  etc.. Tot això sense que políticament es faci res, eficaç,  per pal·liar el problema.
Un voluntàri que aporta treball
El que sí realement està funcionant és la solidaritat familiar i ciutadana. Són molts els aturats que estan sobrevivint gràcies a l’ajuda que reben del nucli de parentiu més proper.

Les entitats benèfiques, tant les d’església com  laiques estan multiplicant els seus esforços per ajudar en les seves mancances als veïns mes desafavorits.
Persones grans actives són  voluntaris
Conec bé una d’aquestes institucions, el Banc dels Aliments, dedicada a lluitar contra el malbaratament alimentari i contra la pobresa d’aquí. Fa divuit anys que dedico part del meu temps lliure a aquesta ajuda social. Des de aquest lloc, em sent-ho satisfet de pertànyer al voluntariat, doncs em permet conèixer de prop la tasca de tantes dones i homes que, no tant sols dediquen hores seves, sinó que aportant coneixements i  treball, algunes vegades estressant, a fi de donar solucions a tots els problemes que es presenten, i tot això amb la satisfacció d’un deure complert, en aquest cas el de  buscar i facilitar aliment al qui no en té. Com diu el Bisbe Casáldaliga: “No podem anunciar  que tots som germans i prescindir de si els germans tenen pa o no tenen pa”.

Preparant les entregues
Els propers dia 30 de novembre i 1 de desembre, es realitza a tot Catalunya “EL GRAN RECAPTE”, promogut pel esmentat Banc dels Aliments.  La col·laboració ciutadana fa possible que,  amb els 10.000 voluntaris d'avui,  la recaptació d’aliments hagi passat amb tres anys de 200.000 quilos el primer any a prop de 1.200.000 quilos l’any 2011. Aquesta és una realitat que alguns polítics n`haurien de prendre nota, la societat civil sap veure les necessitats i treballar, dintre de les seves possibilitats, per apaivagar-les.
SIGUEM TOTS ANELLA DE  LA CADENA SOLIDÀRIA DEL GRAN RECAPTE!
Àngel

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Totes les iniciatives solidàries amb les persones més desfavorides son importants i la del Banc d'aliments és una d'elles. Col•laborem amb ella aportant aliments o com voluntaris. Carme Prats

Miquel ha dit...

No podem viure indiferents davant els greus problemes socials del nostre entorn. Tenim l'obligació moral d'actuar, i ho farem si ens adherim activament a la recollida d'aliments programada per aquest mateix cap de setmana, i participem en el Gran Recapte promogut pel Banc d'Aliments. I també col·laborant després amb aquelles Entitats que, com Caritas, s'esforcen per intentar solucionar moltes necessitats. Tots tenim l'obligació cívica i moral d'unir-nos a la "Gran cadena solidària" de la que ens parla l'Àngel.

Anònim ha dit...

Que suerte tienen los mandatarios de que haya alguien que haga el trabajo que deberían hacer ellos.Deben estar muy tranquilos.

Mary Luz

Jaon ha dit...

Arribarem aquest any als 1.400.400 Kg
Esperem que SÍ
Jaon

Josep Maria ha dit...

És realment molt encoratjador que l’esperit de solidaritat pugui arribar a sensibilitzar tantes persones que, amb una decisió digna de tot elogi, es mobilitzi per intentar d’alleugerir els patiments de pobresa que en moments de dificultats econòmiques pateixen aquells que menys tenen. I a més les persones promotores d’aquets “miracles” en el moment de sol•licitar aliments pels desvalguts ho fan anònimament, sense soroll, sense buscar protagonisme i sense mirar les hores que inverteixen i, per descomptat, sense cap retribució. Imitem-los, col•laborant en la seva encomiable tasca i ajudem-los a aconseguir els objectius que s'han proposat.