divendres, 22 de febrer de 2013

Estem preparats per les noves tecnologies?


Pantalla per a les noves tecnologies
Actualment, els telèfons mòbils, els videojocs, els ordinadors, internet, i tots aquells aparells tècnics que van sortim són els joguets preferits dels infants i la joventut. Però, coneixem nosaltres a on pot portar la utilització d'aqueste noves tegnologies  als infants i als joves? Cal tenir en compte que no estem preparats per ajudar ni respondre a aquests dos  col·lectius, i per tant no podem preveure el potencial que en bé o mal pot influir en la seva pedagogia.
Mòbil de les noves generacions
Hi ha molts pares que no volen entrar a conèixer quin impacte té en els seus fills, i es limiten a ignorar, tant la seva transcendència com les conseqüències que els pugi afectar. Només els interessa que amb la tele, el mòbil, els videojocs i l’internet els deixen tranquils, que no els molestin, i puguin descansar, ja que el matrimoni treballa i arriben a casa cansats, abandonant als educadors la formació total dels seus fills. Els professors els tenen sols el temps de classe, desconeixent el que fan, abans i desprès, amb els aparells de les noves tecnologies. I els avis, en un bon nombre, desconeixen, no sols les seves conseqüències sinó també el seu funcionament.

Les noves tauletes
El resultat d’aquesta falta de paternitat responsable, i la tolerància dels avis, porta als fills i nets a estar, sempre que poden, capficats amb aquests aparells, especialment el mòbil, creant i enviant SMS als seus companys, oblidant els estudis, la redacció, la ortografia i el llegir. Les conseqüències les trobem amb el baix nivell que tenen en els estudis, i el perill de caure en les mans de desaprensius que no respecten ni l’edat ni la moral, teixint teles d’aranya per atrapar els infants i joves incauts. 
Imatge de les noves tecnologies
Crec que s’haurien d’establir uns sistemes educatius per aquests mitjans tecnològics amb la finalitat de que tant els educadors, els pares, la gent gran com els infants i joves, puguin tenir ple coneixement i consciència del gran potencial pedagògic de les noves tecnologies, però també, dels possibles vicis del seu excés i exagerat ús, que pot causar addicció que comprometi el seu futur.

Cal que els pares com les persones grans, fem un esforç per integrar-nos en el ús i coneixement de les noves tecnologies i, contribuirem a la formació i bona utilització per part dels infants i la joventut, amb l’afegit que tampoc ens anirà malament a nosaltres, les persones grans, integrar-nos-hi, doncs serà un bon mitjà per conservar la memòria, l’activitat, el bon humor i la millora de les relacions intergeneracionals, molt desitjables tant per la gent gran com per la joventut.

Josep Mª
Nota. Les persones grans estem enrtrant a le noves tecnologies. Feu clic AQUÍ i en veureu un vídeo

2 comentaris:

Miquel ha dit...

Veient la gran facilitat amb que la gent jove utilitza les noves tecnologies, tinc la impressió de que els avis hem arribat tard a moltes coses. Els tres blocaires del video que acompanya aquest article, són una lloable i admirable excepció, perquè el cert és que els més joves ens passen al davant en l'ús dels ordenadors, dels i-pods, dels telèfons mòbils i de moltes altres coses, i estic segur que intentar legislar-ho o posar-hi límits, seria com voler parar el vent o deturar un allau: ens passarien pel damunt. En el que estic plenament d'acord, és en que les persones grans ens hem d'esforçar per integrar-nos-hi, com un bon mitjà per conservar la memòria, i per incentivar l'activitat i el bon humor, que bona falta ens fa a tots plegats, en aquest temps tan ple de dificultats.

carme ha dit...

M'agrada molt el poder educatiu de les noves tecnologies y les considero una EINA molt important, que tots els professors utilitzen i per tan imprescindible per tothom. Ensenyar a utilitzarla correctament és feina de tothom, pares mestres i també avis, de la mateixa manera que ensenyem a utilitzar un ganivet, un llibre tendenciós, a mirar la TV o a conduir una bicicleta. Carme