diumenge, 15 de juny de 2014

Ignominiós, Immoral i Vergonyós

"La Roja"
Malgrat els reiterats discursos dels polítics governants, omplint-se la boca que "Espanya va bien", la veritat es que no  sortim de la crisi econòmica, ans al contrari, la societat es trenca per les parts més sensibles. Continuen les retallades sense cap respecta per al ciutadà. L'estat del benestar, que havíem aconseguit desprès d'anys de lluita, ara el govern d'Espanya s'ha desentès del seu finançament i l'ha traspassat als governs autonòmics. La cultura sense subvenció i amb la pujada del IVA s'ha quedat estancada, les beques als estudiants s'han reduït a quantitats irrisòries, la sanitat cada dia va minvant els serveis als malalts, l'atur juvenil està al 55%, hi ha quasi 5 milions de parats, el sou actual dels treballadors s'ha reduït  fins a 700 euros al mes, el 20% de les famílies estan en risc d'entrar a la pobresa, els millors científics no tenen recursos per seguir investigant i han d'emigrar a empreses i fundacions estrangeres.......
El Marqués del Bosque

Amb aquest panorama de crisi profunda,
els polítics que ens governen, i , en aquest cas concret, el Ministerio de Cultura, anuncia a ”bombos i platillos”  que " La Roja" anirà al Brasil amb la marca "España", i els seus jugadors cobraran, si guanyen el campionat, la desmesurada quantitat de 720,000.- euros cadascun dels 23 jugadors, un 20% més que l'anterior campionat, però s'han callat quines quantitats cobren els acompanyants, personalitats invitades, les despeses de viatges  i l'entrenador, al qual, l'anterior vegada, a més del què va cobrar, li van donar el títol de "Marqués del Bosque", i , ara, algun rovellonet s'emportarà el marquesat del bosc.

La portada d'ahir del Marca prova el ridícul
Altres països també les han publicat. Els alemanys, el país més ric d'Europa, són de 300,000.- euros, menys de la meitat dels espanyols. El govern intenta justificar aquest desgavell, dient que "La Roja" té molts patrocinadors. Això no ho dubto. Del què em revelo, és de la disbauxa de les primes que són una ignomínia i una immoralitat quan el poble està al llindar de la misèria, i, amb aquesta situació, el govern tindria que tenir el seny de destinar part dels diners d'aquets patrocinadors per ajudar als ciutadans més desvalguts per la crisi.

Aquesta és l'imatge que la "Roja" transmet
És ignominiós, immoral i vergonyós que els polítics, per gloriejar-se que en sortit  de la crisis" (?), no tenen consciència que la misèria va minvant l'ànim del tots els espanyols. Aquesta conducta tant poc edificant, m'ha recordat el poema del poeta Antonio Machado, "El mañana efímero":

"La España de charanga i pandereta ....
ha de tener su mármol y su día ......  

Josep Maria V.

5 comentaris:

carme ha dit...

Qualsevol adjectiu es queda curt, realment estic d'acord totalment i en tan que ciutadana del món m'afegiria a tots aquells que protesten per tot el que han fet al Brasil per netejar les fabeles, pels diners que s'han gastat i no recuperaran, perque allà tampoc inverteixen en cultura, sanitat...Mai m'ha agradat el futbol però cada dia em sembla més penós

Miquel ha dit...

Totalment d'acord en que això de les primes de futbol és un desgavell, gairebé una provocació que ratlla en lo immoral. Potser per això no sap gens de greu que avui l'equip de futbol del país, ja hagi estat fet fora de la competició. Els futbolistes, que han fet ben bé el ridícul, en lloc d'unes primer millonàries, recolliran ara un bon grapat de burles ben merescudes.

Joan ha dit...

Avui, quan la "ROJA" ha fet el ridícul més gran de la seva història i torna amb la cua entre cames, molts aficionats estan contents pel fet que aquest "pesseteros" no cobrin ni un cèntim

Joan

Mary Luz ha dit...

No entiendo de fútbol, pero después de leer el artículo y los comentarios. Sólo puedo decir !! Cuanto odió creo ver !!

Emiliano ha dit...

En cuanto"La Roja",que llevaba años dándonos alegría(por lo menos a mi)no han obtenido victorias es ignominioso ,inmoral y vergonzoso las primas a sus jugadores¿Por qué no se dijo cuando obtenían victorias?.Si, son desorbitadas pero es una miseria con los 150000 millones euros robados por algunos políticos desde que existe la democracia,en comisiones ilegales,subvenciones que se pierden,sobrevalorando contratos etc que ha provocado la ruina del país.
Los que tendrían que dar a los ciudadanos más desafortunados son los políticos y banqueros con unos sueldazos mensuales que la mitad de la población tiene que pasar todo el año.
No hay que sacar leña del árbol caído ,sino cortar los que están podridos por dentro