diumenge, 8 de juny del 2014

La Justícia, és igual per a tothom?


La Justícia, és igual pera tothom?
L'article 14 de la Constitució Espanyola diu: Tots els espanyols són iguals davant la llei sense que pugui prevaler cap discriminació per raó de nació, raça, sexe, religió o qualsevol altra condició o circumstància personal o civil, però la mateixa Constitució ja fa una excepció: el Rei no està subjecte a la llei ni a responsabilitat penal de cap mena. El mateix Rei ha dit que la justícia és igual per a tothom, però omet l’excepció.

La justícia, es deixa festejar?
Aquesta idea no la comparteixen molts espanyols, ja que la justícia ha estat vilipendiada pels poders polítics al seu gust per provocar el descrèdit a la deessa de la balança. Quantes vegades hem vist lliurar-se de la presó o condemnes testimonials a personatges poderosos, aforats, pesos pesants d'un partit polític o rebaixar anys de condemna?. Pels que no tenen mitjans és difícil defugir la presó, mentre que pels que en tenen... ja es veu. La justícia espanyola necessita fer una remodelació de valors, i que la resposta que cada persona tingui pel seu cas estigui d’acord als delictes comesos.

La justícia ha de ser cega o mig cega?
Està paralitzada la justícia? Recordem que els membres del Tribunal Constitucional són nomenats pel Cap de l'Estat a proposta del Parlament i aquests han salvat de la Justícia a diversos polítics. De vegades algun  jutge ha rebut pressions indirectes i resistir-se, és de veritables herois.

La justícia. és igual a la igualtat?
La Justícia igualitària és un terme que a Espanya, em temo que només es pot entendre en sentit metafòric, el que fa que molts ciutadans segueixen amb els seus tretze i siguin desconfiats i suspicaços. Per creure en el poder judicial és necessari que sigui independent  del poder i que les seves sentències s’ajustin a dret, sense patriotismes ni partidismes. Que la justícia sigui igual per a tots no vol dir que tot es jutgi bé. Afortunadament la justícia funciona i si un jutge falla no faltarà el fiscal anticorrupció que tractarà de desfer la malifeta

Sentència
Actualment en els casos Gürtel, Noos, Ets d'Andalusia. etc, es farà justícia? Què passarà després de les declaracions de la Infanta?, Són preguntes que es fan els ciutadans i que un dia o altre tindran resposta. Volem creure que seran justes i ajustades a dret, encara que hi hagin signes que aparenten el contrari

Una de les bases de la convivència és que la justícia sigui igual per a tothom i és en la que volem creure

Emiliano

2 comentaris:

Dolors Fita ha dit...

LA jUSTICIA NO ES IGUAL PER A
TOT-HOM, AL MENYS ES EL QUE JO
CREC. cREC QUE LA FIGURA DE LA
"JUSTICIA" S'HAURIA DE TREURA LA
VENA DELS ULLS -
dolors Fita

Josep Maria V. ha dit...

Desprès de llegir l'article, he exclamat pobre Baró de Montesquieu! El pensador i polític francès del segle XVIII, si s'aixequés de la tomba i contemplés l'estat democràtic (?) d'Espanya, se'n tornaria a la sepultura per no veure les mancances de democràcia i llibertat en el país en que vivim. Ell que va ser el pare de la democràcia moderna, va considerar que per ser-ho tenia que estar assentada en tres pilars de poders totalment independents: el poder legislatiu, el poder judicial i el poder executiu. Doncs bé, a la Constitució espanyola, els dos grans partits són els que nombren els jutges del Tribunal Constitucionals, i els Fiscals estan a les ordres del poder executiu. Conseqüència: a la Senyora Justícia les balances se l'inclinen al costat dels dos grans partits polítics. Pobre Montesquieu !!!