diumenge, 14 de juny de 2015

Ja ha arribat l'estiu!

No sols per la platja es pot passeijar
 sinó també per la muntanya

Parc Natural d'Aigues Tortes (Boí)
És un temps en el qual es pot gaudir de moltes coses que amb el fred no es poden fer. Per exemple el passeig per la platja, tan bonic! Gaudint de la brisa nocturna tan agradable, escoltant el so de la mar amb la remor de les onades arrossegant a la sorra, o xocant amb les roques dels penya-segats, il·luminat tot això per una lluna plena reflectint-se en l'aigua, amb aquesta lluminositat tan pròpia de l'època i gaudint d'aquest aroma barreja d'aigua salada i sorra

Mirar aquest cel és gratificant
encara que no tingui palmeres a primer pla
Quan mires al cel estrellat, tan net a través de les palmeres, se sent una pau i un benestar tan gratificant que et convida a tancar els ulls i gaudir d'aquest moment tan meravellós, relaxant-te i alliberant la teva ment, prestant atenció només als nostres pensaments positius, cosa molt necessària en els nostres dies.

Una nit al Greg, també reconforta
Hi ha altres activitats que, tot i que les realitzem durant tot l'any, a l'estiu adquireixen una major rellevància com són: música, lectura, compartir amb els amics, etc, etc.

La música s'escolta sempre, però a l'estiu que tenim més temps lliure, podem acudir a concerts, tant a les ciutats com en les platges o a les places pels beneficis que ens aporta tant físic com mental.

Caminar per la muntanya
també és molt gratificant
La lectura, que dir de la lectura!, et permet viure noves experiències, fent-te sentir emocions, identificant-te en moltes ocasions amb els personatges de la narració, a més de ser una cura per la solitud de tothom, sense importar l'edat. L'estiu convida a incrementar el temps que dediquem a això. Quantes vegades es veu en les platges persones que estan prenent el sol amb un llibre entre les mans.

Compartir amb els amics ... emportant-te’ls al poble, a l'apartament o simplement donant-se un bon passeig amb ells en bona harmonia, que ens alliberan d'experiències negatives que poden arribar a perjudicar-nos, no només en l'aspecte psíquic sinó també físic.

Benvingut estiu


Mary Luz

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Els dies clars i radiants d'aquest mes de juny, que és quan ja comencem a disfrutar de més hores de claror, pressagien un somiat i agradable temps d'estiu, que tots esperem amb molta il·lusió. Tant al mar com a la muntanya, hi podrem trobar racons molt atractius, que ens facin arraconar a l'oblit tots els neguits i les preocupacions. Benvingut l'estiu que també ens ajuda, com diu la Mary Luz, a compartir converses i passejades amb els amics, amb il·lusió, perquè no hi ha com un dia clar i lluminòs per fer-ho veure tot amb més optimisme.

Josep Maria V. ha dit...

Hi ha una dita en català que diu: “A l’estiu tota cuca viu” que compendia tot el que la Mary Luz, en forma molt assenyada, agradable i romàntica ens descriu en el seu article. Quantes vegades hem recreat la vista contemplant el cel estrellat, i hem aprofitat el temps de vacances per gaudir de la naturalesa, música i lectures que ens fam oblidar l’edat que tenim.