diumenge, 16 d’agost de 2015

Simbiosi en política

Smbiosi entre el peix i les algues
Es necessiten mutuament
 
El Desenvolupament Tecnològic ha fet que els sistemes de comunicació i de l'informació responguin als Interessos concrets de sectors del poder polític i econòmic, imposant  idees a la societat d’una forma ràpida, eficient i efectiva, segons la perspectiva dels que imposen la ideologia i per tant la Inclinació política del mitjà, ve determinat per aquesta  ideologia.

Els mitjans de comunicació
són decisius en la formació de l'opinió pública, però opinions contradictòries, segons quin sigui el mitjà, fa que el ciutadà tingui dubtes permanents i acabi per ser indiferent davant fets Importants de la societat.

El nen confia en el seu pare. Té confiança
Els ciutadans, confien en els mitjans?
Si
la credibilitat i la confiança són qüestions decisives, la destrucció d’aquesta credibilitat és una arma política molt poderosa. La indiscreció i la corrupció política composen un poderós beuratge d'intrigues i xafarderies que passen a ser el pa de cada dia de la política mediàtica, que posat en segons quin mitjà provoca al ciutadà una reacció o una altra.

La Independència dels mitjans és un mite. Tots tenen propietaris i els seus guions estan marcats pel pensament del seus amos, provocant que el ciutadà dubti de la veracitat de les notícies. Es possible que es digui que estan en defensa de la democràcia, destapant escàndols polítics i financers, però sempre estan condicionats pel seu Grup empresarial (Prisa, Atresmedia, Cope, Grup Godó, etc.)  tots lligats al poder polític.
Aquestes dues espècie viuen una de l'altre
Polítics i Mitjans, TAMBÉ?

Canviar o ressaltar un paràgraf d’una Informació és una postura privilegiada del qui difon la notícia ja que el destinatari la rep tal com convé a l'Entitat propietària del mitjà. És clar que els missatges polítics i empresarials pateixen i travessen el filtre dels mitjans de comunicació, però amb l'audiència que aquests donen a la notícia, de fet també els dona el màxim benefici.
Si no surts a la TV, No existeixes
Per molts, la TV és la veritat

Els polítics saben que els Mitjans de Comunicació creen poder, i que aquesta simbiosi penetra a  l'opinió pública, bé fent arribar la notícia segons els seus interessos o bé és una estratègies de distracció, donant més importància a una notícia menor en lloc de la més important. Aquesta simbiosi és tan forta que la societat ha entrat en una fase on la realitat és només el que apareix en pantalla.

Arribarà el dia en que aquesta simbiosi tindrà confiança?

Emiliano

1 comentari:

Miquel M. ha dit...

Ens cal saber filtrar les notícies que ens arriben, i destriar el gra de la palla. No hi ha cap mitjà de comunicació que sigui realment independent de les idees polítiques dels seus propietaris, i com diu l'Emiliano, sovint ens cal posar en dubte la veracitat de moltes de les notícies que ens arriben.