diumenge, 9 d’agost de 2015

IndecisosIndecis = Quina direcci´ó prenc?
Decidir es simplificar i, en conseqüència, eliminar mil possibilitats i quedar-se en una. I viure es decidir.

La indecisió  resulta molt molesta tant pel dubitatiu com per aquells que són víctimes de les seves indecisions.

Hi ha persones que pel seu càrrec no poden ser indecises, com un governant, un empresari, i en el pitjor dels cassos quan es presenta un cas difícil, inicialment es pot contestar: M’ho pensaré. Però si aquesta contesta la dóna un insegur, passaran dos, tres, quatre setmanes, mesos, anys o mai, perquè continuarà congelada la seva decisió. Situació desesperant per tots aquells que esperen la seva resposta.

Serà la margarita qui decideix?
Recordo que en certa ocasió, exercint d’advocat, vaig tenir l'ocasió de presenciar a dos clients que volien formar una societat mercantil; un d’ells era indecís i quan ens reuníem, s`acabava la sessió amb un: m’ho pensaré, que deia l’indecís. Tantes varen ser les vegades que no va donar una contestació ferma i definitiva que l’altre possible soci, un dia li va dir: “Quan acabis de pensar..... no oblidis de tornar a posar-te en marxa.”     

No s’ha d’interpretar que ser indecís vol dir que la persona és inculte, no, no és inculte, simplement és una persona sensible que veu amb excessiu detall els mil aspectes d’una cosa, i es covard, perquè no s’atreveix a mullar-se, inclús crec que pot ser orgullós i que no accepti un possible fracàs.

Elecciona al Barça
Aquests últims dies s’han convocat eleccions per elegir un nou President del Barça, i ara es parla de les eleccions del 27 de setembre, i tant en un cas com en l’altre, a les  enquestes s’ha dit i es diu que els que decideixen són els indecisos”  I es cert que hi ha una franja de votants que no saben a qui donar el vot, i són, a vegades, els que fan caure la balança a un costat, sense tenir en compte perquè han votat.

Jo crec que en molts casos, com el de les eleccions, quan els indecisos es troben amb una obligació que s’ha de contestar en un termini sense pròrroga, o bé no exerceixen aquest dret, o bé si ho fan, és sense convicció, i inclús en aquest cas pot ser que hagin ajudat a obtenir un gran èxit i es vanaglorien del mèrit d’aconseguir-lo
Son els indecisos els qui decideixen?

Al meu entendre seria dramàtic que l’indecís es despertés al final de la vida i captés, de cop, amb una llambregada que ha viscut adormit, que no ha viscut, que s’ha li ha escolat el temps entre les mans i que allò que no ha decidit en el moment oportú era part substancial de la vida.

Es evident que abans de prendre una decisió s’ha de reflexionar, i quan tinguis una determinació


posa-la en pràctica prestament,
 no pretenguis desfullar la margarita.      

osep Maria V.

2 comentaris:

Miquel M. ha dit...

És ben cert que a la vida sovint hem de prendre moltes decissions i no sempre és fàcil escollir la que sigui millor, d'entre les diferents possibilitats que se'ns ofereixen. Però és precisament en aquestes ocasions quan hem de demostrar que som "animals racionals". Si no ho fessim, ens quedaríem només amb la primera part de la definició i seria molt lògic que aleshores se'ns pogués confondre fàcilment amb els rucs.

Joan ha dit...

La meva mare en lloc de parlar d'indecisos, ella els nomenava “caga dubtes” i afegia que quasi mai decidien res i si alguna vegada ho feien, sempre en tenien remordiments ja que creien que s’havien equivocat
Joan