dimecres, 5 d’octubre de 2016

Dia de la Gent Gran

L'alcaldessa, obrint l'acte
El dia primer d’octubre és el dia Universal de la Gent Gran, i com que aquest any el Consell Assessor de la Gent Gran (CAGG) complia 25 anys, les persones grans de Barcelona ho vàrem celebrar en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament, presidit per l’Alcaldessa, Sra. Ada Colau, la Regidora presidenta del Consell, Sra. Carmen Andrés, i el Vicepresident, Sr. Joan Martínez

Jaume Barberà, que va dirigir la sessió
Després d’una breu intervenció inaugural de tots el que presidien, el protagonisme va passar a les persones del Consell, tant les actuals com les que ho foren. El periodista Sr. Jaume Barberà es va cuidar de conduir el programa i de fer les presentacions  aprofitant un vídeo en el que persones del Consell explicaven el que s’està fent i els temes que es tracten. Com que el vídeo no es va projectar d’una tirada sinó en quatre, va permetre intercalant les següents preguntes que van respondre membres del Consell:

Sr.. Nacarro i Sr.. Velasco

    
   Desplegament dels habitatges amb serveis (Sr. Velasco)


    Preocupació del Consell pel tracte que reben les persones grans (Sr. Navarro)


Sra. Mercè Mas i Sr. Joan Trullàs


Hi ha discriminació per raò d'edat?
Com hi podem lluitar (Sra Mas)

Perquè es tan dificil que els mitjans de comunicació es fassin ressò del que opinien les persones grans (Sr. Trullàs)


.         


Sra. Anna Sastre i Sr. Juan Alamillo


   Què es pot fer per lluitar contra la solitud de  les persones grans? (Sra Sastre)

  Què pot fer el GACC per garantir els drets  socials?” (Sr. Alamillo)
La Sra. Carme Andreu llegint el ManifestLa Sra. Carme, Andreu, abans d'acabar l'acte, va llegir el Manifest

Els "Mags"


Aquets "Mags" can tocar música ammb varis objectes, com pet ser una tanque de l'Ajuntament o una cadira. las seves actuacions s'anven intercalen entre els diferents parlaments


L'Alcaldessa entregant el record  a la
Mary Luz Eixart  

L'Alcadessa entregant un reord  a 25 persones implicades en la tasca del Consell 

En aquest cas a la Mart Luz, que fins fa pocs mesos era la Vicepresidenta del Concell i que tots coneixem pels seus ecrits en aquest bloc


El Pastís
I per acabar, el Pastís d'aniverasri, entrat al Saló per aquests "Mags"


Nota 1
A mitja tarda del mateix dia de la celebració va començar a circular per Internet un bloc titulat “La Barcelona d’abans, d’avui i de sempre!!”  amb un ampli reportatge de aquest acte. A més de les fotos que afecten al seu propietari  hi trobareu dos petits vídeos. 

a,-) La resposta a la pregunta que el Sr. Barberà amb va dirigir a mi
 Vídeo   

b.-) Els "Mags" i l'entrada del pastís
Mags i Pastis

Amb altaveus incorporats a la pantalla es possible que no rebeu la veu amb prou condicions.  


Nota 2
No he pogut connectar l'enllaç del Manifest de forma directa. Si el voleu llegir ho podreu fer des de la WEB d'ACA, clicant a "Manifest"
Manifest

Nota 3
Si voleu veure les fotos oficials de l'acte, ho poseu fer ses daquí
Fotos

Nota 4
A la web del Consell també hi trobareu informació

Consell


Joan 

5 comentaris:

Miquel M. ha dit...

Va ser un acte molt emotiu i un merescut homenatge a tots els homes i dones que, al llarg de vint-i-cinc anys, han treballat incansablement, a través del Consell Assessor, per a la dignificació i en benestar de les persones grans, i per fer de Barcelona una ciutat ben acollidora, amable, comprensiva i amiga de la gent gran.

Mª Trinidad Vilchez ha dit...

Hola, Sr. Joan, li ha quedat el post, molt ben fet, explícit i ben detallat de l'25 aniversari, del Consell de la Gent Gran.
Va ser un acte molt bonic per a mi, moltes gràcies per convidar-nos.
I també per nomenar el meu bloc.
Salutacions i gràcies.

Anònim ha dit...

Que bien has explicado el acto. Realmente fue emocionante y precioso. Una conmemoracion muy bien preparada por los tecnicos y Ayuntamiento con la participación de los componentes del Consell. El pastel precioso y riquisimo y mas por el entorno en el que se produjo el acto. Seguiremos trabajando por la Gent Gran y todos los demás.
Mary Luz

Anònim ha dit...

Que bien has explicado el acto. Realmente fue emocionante y precioso. Una conmemoracion muy bien preparada por los tecnicos y Ayuntamiento con la participación de los componentes del Consell. El pastel precioso y riquisimo y mas por el entorno en el que se produjo el acto. Seguiremos trabajando por la Gent Gran y todos los demás.
Mary Luz

Unknown ha dit...

Gràcies per regalar-nos el vostre temps per anar fent camí en aquesta societat de cara el futur. Una abraçada. Cocó Isbert